Kategórie
Tlačové správy

V prvoradom záujme krajiny je, aby z vlády odišiel Igor Matovič

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k aktuálnemu dianiu.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) pripomína premiérovi Eduardovi Hegerovi, že dôvodom vypovedania koaličnej zmluvy je správanie ministra financií Igora Matoviča.

„Napriek mnohým osobným urážkam a evidentným klamstvám o mne a ďalších členoch SaS som urobil pre urovnanie sporu všetko. Na stretnutí s predsedom parlamentu a premiérom som poprosil o jediné – aby Igor Matovič prestal s nezmyselným kopaním do SaS. Avšak krátko nato to celé pokazil nehoráznym obvinením zo spolupráce strany SaS s fašistami. Nie, tadiaľto cesta už nevedie a informoval som o tom ako premiéra, tak aj pani prezidentku. Ak premiér uprednostní menšinovú vládu pred odchodom jedného problematického človeka, nemožno hovoriť o záujmoch krajiny, ale čisto o záujmoch hnutia OĽaNO,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Po slovách prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá očakáva skoré vyriešenie vládnej krízy, zostávajú len dve riešenia – odchod toho, kto ju spôsobil, alebo odchod SaS.

„Bez akéhokoľvek kalkulu opakujem, že zotrvanie súčasného ministra financií je pre krajinu extrémne škodlivé, najmä kvôli rozvratu verejných financií, aktívnej spolupráci s fašistickými poslancami a znásilňovaniu legislatívneho procesu. Premiér to vie, keďže som mu to povedal osobne. Preto ho prosím, aby verejnosť informoval korektne,“ uzavrel Sulík.


Autor: SaS.

Jedna odpoveď na “V prvoradom záujme krajiny je, aby z vlády odišiel Igor Matovič”

Názov hnutia je OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA a skratka OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *