Kategórie
Tlačové správy

Stanovisko vicepremiérky a predsedníčky strany ZA ĽUDÍ, Veroniky Remišovej, k aktuálnej politickej situácii

Je nezodpovedné, že koalícia v najbližších týždňoch bude musieť riešiť vypovedanie koaličnej zmluvy zo strany SAS.

V súčasnej situácii, keď za našou východnou hranicou zúri vojna a celá Európa prežíva najväčšiu energetickú krízu za celé desaťročia, sú mesiace nestability a následne predčasné voľby s odovzdaním moci tandemu Fico/Pellegrini tou najhoršou možnosťou pre ľudí na Slovensku. Považujem za nezodpovedné, že koalícia v najbližších týždňoch bude musieť riešiť vypovedanie koaličnej zmluvy zo strany SAS a osobný spor dvoch lídrov koaličných strán, namiesto riešenia skutočných problémov ľudí. Rozbitie vlády a nestabilita Slovensku nepomôže. Z tohto kroku majú najväčšiu radosť Robert Fico a priaznivci mafie, ktorá 12 rokov ničila Slovensko, keďže pre nich je to jediná šanca, že vyšetrovanie veľkých korupčných káuz bude zastavené, očistné procesy v štáte skončia, vráti sa doba zmanipulovaných tendrov a zbabraných projektov, za ktoré občania zaplatia desiatky miliónov eur z vlastného vrecka (tunel Višňové, utajený projekt kybernetickej bezpečnosti za 50 miliónov Pellegriniho partie, agrodotácie na betónové plochy…).

Táto vláda presadila za dva roky reformy, ktoré nepresadil nik za ostatných 12 rokov. Spravilo sa mnoho dobrých a úspešných vecí – nové a lepšie nastavené eurofondy na nasledujúcich 10 rokov, reforma zdravotníctva a ochrany prírody, obrovská investícia do výroby elektrických áut na východe Slovenska, koniec kšeftov v informatizácii štátu, alebo ochrana občanov dohodou o zmrazení cien elektriny na najbližšie dva roky v čase, keď ceny elektriny v iných krajinách rastú na dvoj – až – trojnásobok…

Strana ZA ĽUDÍ urobí maximum pre to, aby koalícia dovládla na štyroch nohách. Zároveň veríme, že u všetkých partnerov v koalícii prevládne zodpovednosť k ľuďom na Slovensku nad osobnými spormi, či vidinou politických ziskov.


Autor: strana ZA ĽUDÍ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *