Kategórie
Tlačové správy

Stredovek v Sade

V Sade Janka Kráľa v Bratislave si v sobotu 18. júna môžete vychutnať atmosféru stredoveku.

Stredovek v Sade

Po ročnej prestávke sa najbližšiu sobotu návštevníci Sadu Janka Kráľa opätovne presunú do stredoveku. Nechýbať budú dobový tábor, šermiarske vystúpenia, turnaje, či obľúbená veľká poľná bitka.

Kultúrne podujatia tohto typu, pôvodne s iným názvom už organizátori pripravovali, preto nebude ani tento rok núdza o nabitý program. Historický tábor bude návštevníkom Sadu Janka Kráľa prístupný už od 9. hodiny, kedy si budú môcť pozrieť jednotlivé šermiarske zoskupenia. K dispozícii budú aj časti zbroje a meče, ktorých váhu si môžu návštevníci vyskúšať.

Od 9.30 h začne peší turnaj jednotlivcov. V tomto turnaji sa návštevníkom predstavia ľahkoodenci aj ťažkoodenci. Po turnaji bude nasledovať historická módna prehliadka, vďaka ktorej sa návštevníci lepšie oboznámia so spôsobom odievania v období stredoveku. Prvú časť podujatia uzavrie turnaj skupín.

Hlavným bodom programu bude rekonštrukcia stredovekej poľnej bitky, ktorej sa zúčastnia všetci bojaschopní bojovníci z viac ako 10 skupín.

Po poľnej bitke sa môžu návštevníci podujatia tešiť na lukostrelecký turnaj či obľúbené šermiarsko-divadelné vystúpenie „Pomätená“ z dielne SDŠ Argyll. Bodku za celodenným programom uzavrú šermiarske hry, kde si zúčastnení zmerajú svoje schopnosti v sile, obratnosti a šikovnosti.

Program:

Stredovek v Sade

Autor: Jakub Kuruc, občianske združenie Gaston.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *