Kategórie
Humanizmus

Poslanci to opäť nedomysleli

Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša Tarabu a Györgya Gyimesiho na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 63/1993 Z. z. o štátnych symboloch Slovenskej republiky a ich používaní v znení neskorších predpisov.

Tak som si prečítal znenie návrhu zákona.

„Na budovy a v budovách ustanovizní uvedených v § 3 ods. 1 a na budove a v budove, v ktorej sídli verejný ochranca práv, sa zakazuje umiestniť symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie.“

Dôvodová správa

„Máme za to, že štátne orgány a inštitúcie nie sú miestom, kde sa má presadzovať určitá ideológia a už vôbec nie miestom, ktoré sa k takejto ideológii hlási. Práve naopak, štátne orgány a inštitúcie si musia zachovať názorovú neutralitu a poskytovať ochranu práv všetkým občanom rovnakom, a to aj akceptovaním ich rozdielnych názorov.“

Škoda, že to poslanci nedomysleli. Mohli dať konečne do zákona aj: „…sa zakazuje umiestniť symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh náboženskej orientácie“.

Tak by zachovali názorovú neutralitu.

Pri sčítaní ľudu sa 1 296 142 občanov (čo je 23,79 %) prihlásilo, že sú bez náboženského vyznania. To je podstatne viac ako ľudí, ktorí sú homosexuáli. Prečo poslanci ignorujú tento fakt?

Dokedy sa budú politici tváriť, že na Slovensku neexistuje početná skupina občanov, ktorí sa nehlásia k náboženským organizáciám? Politici na Slovensku vytrvalo a tvrdohlavo ignorujú veľkú skupinu občanov, ktorí sú bez náboženského vyznania.

Predpokladám, že poslanecký návrh nebude schválený, ale je čas na ozajstnú zmenu!


Autor: Ján Parada.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *