Kategórie
Humanizmus Tlačové správy

Tlačová správa ku dňu víťazstva nad fašizmom

Dnes si pripomíname koniec 2. svetovej vojny a ešte nikdy to nebola spomienka taká bolestivá a jej odkaz taký nástojčivý, ako práve v týchto dňoch.

„Pamiatku hrdinov som si prišla uctiť na cintorín Háj, kde je pochovaných viac ako 1 300 príslušníkov 1. československého armádneho zboru v ZSSR, ktorí padli v bojoch o Liptovský Mikuláš. Čo by asi povedali títo hrdinovia dnes, keby videli, že nad Európou znova visí hrozba vojny? A že použitím jadrových zbraní sa nám vyhráža Rusko? 8. mája 1945 kapitulovalo nacistické Nemecko a Európe po piatich rokov obrovského utrpenia, krviprelievania a vojnových zverstiev konečne svitla nádej na mier medzi národmi, spoluprácu a prosperitu. Skončila sa najväčšia a najhroznejšia vojna v histórii ľudstva, ktorá si vyžiadala desiatky miliónov obetí a obrovské materiálne škody. Vojna, aká sa už nemala nikdy opakovať. Je hrozné, že práve vodca ruského národa, ktorý v 2. svetovej vojne položil takú obrovskú obetu, vrátil po vyše 70 rokoch vojnu do Európy.

Vladimir Putin barbarským útokom na Ukrajinu a vraždením nevinných civilistov pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, ktorí položili život aj za našu slobodu,“ uviedla vicepremiérka a predsedníčka strany ZA ĽUDÍ, Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *