Kategórie
Tlačové správy

Bezplatné dlhové poradenstvo už aj v Michalovciach

Vďaka schváleniu zákona, ktorý dáva Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny SR kompetenciu poskytovať bezplatné dlhové poradenstvo, sa môže po celom Slovensku rozvíjať projekt kancelárií, kde obyvatelia dostanú zadarmo právne a ekonomické poradenstvo.

Bezplatné dlhové poradenstvo

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje a za jeho vznikom stojí hnutie SME RODINA, konkrétne Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Vzácne poradenstvo zadarmo a teritoriálne dostupné pre obyvateľov

Snahou projektu je rozmiestniť kancelárie tak, aby boli teritoriálne dostupné všetkým obyvateľom SR. Nedávno vznikla nová kancelária Bezplatného dlhového poradenstva aj v Michalovciach.

Poslanec NR SR Miloš Svrček, ktorý vznik kancelárie inicioval, konštatuje:

„Veľmi rád som podporil pred rokom schválenie zákona, ktorý dáva Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny SR kompetenciu poskytovať bezplatné dlhové poradenstvo.

Nadmerné zadlžovanie slovenských domácností je dlhodobým problémom. Pandemická situácia ešte viac zvýraznila potrebu pomoci zadlženým ľudom. Práve preto sa pripravilo poradenstvo, kde sa vyškolení odborníci venujú klientom v troch oblastiach. Právne poradenstvo – analýza zmluvných záväzkov, právne riešenia.

Ekonomické poradenstvo – analýza dlhov, príjmovej a výdavkovej situácie.

Psychologické poradenstvo – analýza vašich problémov, pomoc zvládať ťažkú finančnú situáciu. Práve touto kombináciou sa môže cielene a komplexne pomáhať zadlženým jednotlivcom i rodinám a súčasne ukázať spôsoby, ako predchádzať nadmernému zadlženiu v budúcnosti.“

Kde Bezplatné dlhové poradenstvo v Michalovciach nájdete

Sídlo Bezplatnej dlhovej poradne je na Nám. slobody 7 (v budove Allianz, prízemie, oproti Všeobecnej zdravotnej poisťovni) v Michalovciach. Dovoláte sa na mobilný telefón: 0907 105 079 pondelok až štvrtok v čase 8.00 – 12.00 h a 13.00 – 15.00 h a piatok 8.00 – 12.00 h. Môžete komunikovať aj e-mailom: bdp.mi@upsvr.gov.sk.

Na východnom Slovensku nájdu obyvatelia ďalšie kancelárie v týchto mestách: Bardejov, Košice, Michalovce, Poprad, Prešov, Rožňava, Spišská N. V., Trebišov, Vranov nad Topľou. Kontakty a adresy nájdu na stránke projektu.

Všeobecné informácie o BEZPLATNOM DLHOVOM PORADENSTVE

Pre koho je bezplatná pomoc určená?

Dlhové poradne boli vytvorené s cieľom pomôcť práve vám a ostatným ľuďom v ťažkej finančnej situácii, ktorí sa nachádzajú v začarovanom kruhu dlhov.

Poradenstvo s odborníkmi vám pomôže pochopiť vašu zložitú situáciu a nájsť možnosti riešenia.

  • Posúdime oprávnenosť nárokov vašich veriteľov voči vám
  • Zanalyzujeme možnosti v súlade s platnou legislatívou
  • Navrhneme pre vás najvýhodnejšie riešenia
  • Poradíme, aké kroky je potrebné vykonať na dosiahnutie cieľa

Aktuálne otvorené poradne:

Západné Slovensko: Bratislava, Levice, Nitra, Nové Zámky, Trnava, Trenčín

Stredné Slovensko: Banská Bystrica, Banská Štiavnica/Žiar nad Hronom, Lučenec, Zvolen, Žilina

Východné Slovensko: Bardejov, Košice, Michalovce, Poprad, Prešov, Rožňava, Spišská N. V., Trebišov, Vranov nad Topľou

Ako vám môžeme pomôcť

Nepriaznivá dlhová situácia neznamená len finančné problémy. Vaše dlhy vyplývajú z rôznych zmluvných záväzkov. Postupne sa vám doma hromadia upomienky, výzvy na zaplatenie dlhov či exekučné príkazy. To vytvára veľký psychický nátlak a stres. Preto sa v dlhových poradniach venujeme vašim problémom komplexne, integrovaním ekonomického, právneho aj psychologického poradenstva. Spolu s dlhovým poradcom vyhodnotíte, aké poradenstvo potrebujete.

  • Ekonomické poradenstvo
    analýza dlhov spolu s analýzou príjmovej a výdavkovej situácie a odporúčaním optimalizácie rozpočtu
  • Právne poradenstvo
    analýza zmluvných záväzkov, vysvetlenie výhod a nevýhod rôznych právnych riešení
  • Psychologické poradenstvo
    analýza dosahov zadlženia na psychické zdravie, pomoc so zvládaním ťažkej životnej situácie

Ako sa pripraviť na prvé stretnutie

Na prvom stretnutí v dlhovej poradni sa váš poradca bude snažiť pochopiť vašu zložitú situáciu, v ktorej sa momentálne nachádzate. Je tu pre vás, aby vám poskytol bezplatnú pomoc a našiel to najlepšie riešenie, ako splácať dlhy.

Aby vám dlhový poradca mohol čo najefektívnejšie pomôcť, pripravte sa na stretnutie a prineste si so sebou čo najviac dokumentov. Nemusíte si priniesť úplne všetko, prineste si to, čo považujete za dôležité.

Ak máte akékoľvek otázky, zavolajte alebo nám napíšte a dlhoví poradcovia vám radi pomôžu.


Autor: hnutie SME RODINA.

2 odpovede na “Bezplatné dlhové poradenstvo už aj v Michalovciach”

Som uz tri roki v bakrote bonato po 3 rokov sami ozivaju exekutori ze su vlasnici pozemku a domu uz ma bol aj upozornit zesa mam ostahovat volal som im do bankrotu ze ako jeto mozne ze mi beru dom aj zahradu ta ze oni uz stim nemaju nic a poprialimi vela stastia je to normalne platime kazdi mesiac z manzelku po 28 £ ten ich bankrod a kes som jim platil 550 £ do dnesneho dna ma ta spolocnos neinformuje ze co a ako akurat ze pani exekutori ma tlacia podnost aj rodinov ze vraj mi idu predat vlasnistvo dom a zahradu tak nicomu nechapem ten bankrod !!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *