Kategórie
O politike

Výroba morálnych úchylákov

Milión sem, milión tam.

Karol Ondriaš sa v nedeľnom slove 24. júla 2011 v článku Masové vraždy a viera v médiá a v nadprirodzené sily zameral na vplyv masmédií pri výrobe morálnych úchylákov.

Spomína masového vraha Andersa Behringa Breivika. Karol Ondriaš upozorňuje na dve podstatné charakteristiky tejto masakry:

  1. Masový vrah zabíjal ľudí, ktorých v živote nestretol a ani nepoznal.
  2. Masový vrah bol moderný, vzdelaný občan Nórska, žijúci na vysokej kultúrnej a životnej úrovni v demokratickej Európe.

Autor si ďalej kladie dve podstatné otázky, u ktorých odpoveď by sme mali nájsť, aby sa takéto činy neopakovali:

  1. Bol čin Breivika len vrchol ľadovca? Koľko potenciálnych morálnych úchylákov máme medzi nami?
  2. Kto vyrobil z Breivika morálneho úchyláka (t. j. morálne degenerovanú obludu)?

Len vysvetlím, že degenerácia znamená vývojový úpadok, a degenerovaná morálka znamená úpadkovú morálku.

U buniek sa niekedy stáva, že určité bunky degenerujú a odumrú.

Žiaľ, u niektorých ľudí ako živočíchov s vyššou nervovou sústavou je to tak, že keď degenerujú, tak nie oni zomrú, ale naopak, zabíjajú iných, často neznámych a nevinných ľudí.

Synonymá pre výraz degenerovaný sú povedzme: neprirodzený, deformovaný, dekadentný, znetvorený, skreslený, násilný, nenormálny až abnormálny, kŕčovitý a afektovaný.

Ondriaš cituje Breivika, ktorý pred masakrou napísal na svojom blogu:

„Islam má na svedomí 300 miliónov mŕtvych, komunizmus 100 miliónov a nacizmus 6 až 20 miliónov.“

Kým Breivik si myslí, že moslimovia zabili najviac ľudí v histórii, tak náš minister kultúry si myslí, že ešte väčší vrahovia ako moslimovia boli komunisti.

Ak majú pravdu tí, ktorí rozširujú klamstvo, na ktoré sa odvoláva aj masový vrah Breivik, že islam má na svedomí 300 miliónov ľudí, potom mi vychádza, že náš minister kultúry vo svojej matematike zrejme počíta s tým, že komunisti majú na svedomí dajme tomu 400, či 500 miliónov mŕtvych. Matematika nepustí, ak majú pravdu tí, ktorí vyrábajú morálnych úchylákov.

Tlačová agentúra TASR priniesla správu s nadpisom D. KRAJCER: Komunizmus zodpovedal za najväčší počet zavraždených ľudí v histórii, v ktorej uvádza názor ministra kultúry Daniela Krajcera, ktorý vyslovil po rokovaní vlády 5. októbra 2011.

TASR

„Komunizmus zodpovedal za najväčší počet zavraždených ľudí v histórii ľudstva. Myslí si to minister kultúry Daniel Krajcer (SaS). Ako povedal po dnešnom rokovaní vlády, verejnosť by si mala tieto mementá uvedomovať.“

Iste! A pritom by mohla prehodnocovať aj výrobu morálnych úchylákov!

Neviem zistiť, ako to presne povedal Breivik, pretože jeho stránka bola odstránená, ale nachádzam ešte odkazy. Mierne sa medzi sebou odlišujú. Zrejme záleží aj od prekladu. Len tie čísla sú presné! (Sic!)

Breivik’s blogs: “On ‚hate ideologies‘

Islam (ism) has historically led to 300 million deaths.
Communism has historically led to 100 million deaths.
Nazism has historically led to 6-20 million deaths.

ALL hate ideologies should be treated equally.”

Zdroj: Peter Beaumont, The Guardian, 23. júla 2011.

Ako hovorí Ondriaš, všetky tieto čísla sú vymyslené a viera v tieto čísla je výsledkom profesionálneho klamstva, ktorým súčasné masmédiá vyrábajú morálnych „úchylákov“ doslova masovo!

Ešte dodám, že úchylák je výraz odvodený od slova úchylka, t. j. odchýlenie sa od normálneho stavu, od (ideového) smeru; rozdielnosť, odlišnosť: duševná úchylka; prípustná úchylka; úchylka od politickej línie.


Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 6. 10. 2011.

Jedna odpoveď na “Výroba morálnych úchylákov”

Článok je o tom, že nemožno brať vážne tvrdenia politikov. Vymyslia si nejaký blud, ktorý môže mať neblahý vplyv na občanov. Ide o jednoznačnú manipuláciu s myslením ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *