Kategórie
Humanizmus

Mladí a milujúci

…na to, aby sa stali brajťanmi.

Júlia (zo Sevilly, Španielsko):

„Mám 15 rokov, som mladé dievča, a som ateistka. Moja rodina je katolícka, a občas sa cítim osamelo. Je to úžasné, som rada, že som brajťanka!“

Diego (Čile):

„O stránke brajťanov som sa dozvedel od strýka, ktorý sa u vás zaregistroval. Myslím si, že táto jednoduchá webová stránka pomôže veľkej veci, veci týkajúcej sa pravdy a inteligencie. Pochopiteľne, aj keď som mladý, mám len 15 rokov, a žijem v rozvojovej krajine, mám svoj rozum, podľa ktorého sa rozhodujem. Som šťastný, že som brajťan.“

Vyjadrenia mladých brajťanov pochádzajú z bulletinu č. 86 (júl 2010) z ústredia brajťanov v USA.

Hnutie brajťanov (The Brights) – jednotlivci, združujúci sa na internete, ktorí tvrdia, že zastávajú „naturalistický svetonázor – bez nadprirodzených a mystických prvkov“.

The Brights

Young and Loving… to Be a Bright

Julia (Seville, Spain): “I’m a 15 year old girl and I’m an atheist. My family is Catholic, and I feel lonely sometimes. This is great. I’d love to be a Bright.”

Diego (Chile): “I heard about it from an uncle who’s registered to this website. I think this simple website will help a big cause, the cause of truth and intelligence so of course, even though I’m 15 and I live in a third world country. I have the brains to decide this, I want and I’d love to be a bright.”

Zdroj: The Brights‘ Bulletin, Issue #86.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *