Kategórie
Osobné

Spojením Jaroviec, Rusoviec a Čunova vznikla nová mestská časť

Malé mestské časti často zápasia s tým, že nemajú tak silné slovo ako tie veľké.

Spojením Jaroviec, Rusoviec a Čunova vznikla nová mestská časť

Starostovia Jaroviec, Rusoviec a Čunova našli riešenie a včera vo večerných hodinách podpísali zmluvu o zlúčení. Od dnešného dňa už neexistujú tri samostatné malé mestské časti, ale jedna veľká s názvom Gerulata. Spoločná história a rodinné prepojenia už dávno pred týmto krokom spájali tieto tri malé mestské časti.

K tomuto kroku viedli aj ekonomické dôvody, ako napríklad šetrenie na spoločných obstarávaniach služieb, údržby obcí a vzájomná výpomoc pri zastupovaní v ZŠ a MŠ.

V priebehu dnešného dňa budú osadené aj tabule na cestách vedúcich do novej mestskej časti Gerulata.

Starostovia sa popasovali aj s právomocami. Vedenie mestských častí bude rotačné, takže každý mesiac bude starostovať iný z troch doterajších starostov. Na zasadnutiach zastupiteľstva Gerulaty bude vždy deväť poslancov, ktorí budú pred rokovaním vyžrebovaní spomedzi poslancov troch bývalých mestských častí.

Gerulata sa stáva unikátnou mestskou časťou susediacou s Maďarskom aj Rakúskom. Bude bránou pre turistov smerujúcich do Bratislavy. Vedenie Gerulaty sa chystá ešte pred začiatkom letnej sezóny zaviesť mýto za prejazd turistov a tak pomôcť financovať náklady na údržby ciest a verejnej zelene.

Starostovia troch bývalých mestských častí veria, že tento krok budú pozitívne vnímať aj obyvatelia Gerulaty, tak ako ho pozitívne vnímajú oni.

Zdroj: Čunovo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *