Kategórie
Tlačové správy

Banskobystrický kraj potrebuje aktívnu pomoc – priestor pre deti a šport!

Tlačová správa poslanca NR SR Igora Kašpera.

100 nových ekologických detských ihrísk s bezbariérovými prvkami

Ďakujem samosprávam v našom kraji za rýchle spracovanie žiadosti k výzve, ako aj za vecnú komunikáciu. Za pomoci Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny sa dočká v najbližšej dobe ihrísk s bezbariérovými prvkami prvých 63 miest, obcí, občianskych združení a cirkví. Dokopy investujeme takmer 5 miliónov €.

RODINKA je RODinný INKluzívny Areál v hodnote 50 000 €.

Nový most v Iliaši slúži všetkým

Po 40 rokoch sa Iliašanci dočkali. A spolu s nimi aj cyklisti, vodáci, turisti. Od roku 2017 bola realizácia na spadnutie, rôzne obštrukcie však 1,5 miliónovú investíciu posúvali z roka na rok. Ďakujem v prvom rade domácim za trpezlivosť, kolegovi Milanovi Smädovi, s ktorým sme spoločne s poslancami aj za túto bystrickú mestskú časť už 12. rok, vedeniu mesta a kolegom poslancom, ktorí podporili tento projekt. Ani zďaleka nie je jediný a posledný.

Poslanec NR SR Igor Kašper dodáva:

„Teší ma napríklad pekný spoločne realizovaný projekt mosta v Iliaši (mestská časť Banskej Bystrice). Projekt sa zrealizoval po 40 rokoch sľubov. Nová trasa, ktorá vznikla, slúži na cykloturistiku, turistiku aj relax. A čaká nás ďalších 100 miliónov €, ktoré investujeme do cyklotrás cez ministerstvo dopravy. Okrem toho sa nám podarilo prostredníctvom ministerstva práce a sociálnych vecí získať 100 nových ekologických detských ihrísk s bezbariérovými prvkami. Na nové ihriská sa v dohľadnom čase môže tešiť 100 miest, obcí, občianskych združení. Spolu investujeme 5 miliónov €.“

Príloha:

Vizualizácia detského ihriska (1)
Vizualizácia detského ihriska (1).
Vizualizácia detského ihriska (2)
Vizualizácia detského ihriska (2).
Vizualizácia detského ihriska (3)
Vizualizácia detského ihriska (3).
Most v Iliaši
Most v Iliaši.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *