Kategórie
Humanizmus

Vianočné želanie

Veselé Vianoce

Vážené spoluobčianky, vážení spoluobčania,

zatiaľ, čo sa väčšina z nás pripravuje na Vianoce, naše nemocnice sa, žiaľ, pripravujú najmä na zvýšený počet pacientov s covidom.

Spravme, prosím, maximum preto, aby medzi novými infikovanými neboli naši blízki od štedrovečerného stola. Obmedzme preto svoje kontakty na minimum, aj nad rámec opatrení, ktoré dnes máme prijaté. Zdravie je najväčší darček, ktorý si tieto Vianoce môžeme dať.

Dôležité sú teraz ľudské životy a zdravie lekárov, sestier a nemocničného personálu. Chráňme teda seba a ochránime aj ich.

Dovoľte mi popriať vám a vašim blízkym príjemné vianočné sviatky. Nech počas týchto dní nájdeme zmierenie so sebou, s ľuďmi okolo nás, aj s okolnosťami, ktoré nás stretli.

Vianočné želanie.

Ak ste ešte nepočuli prvú epizódu môjho nového podcastu Zjednotená krajina, vypočuť si ho môžete vo všetkých obľúbených podcastových aplikáciách.

V prvej epizóde neformálne debatujem s jedným zo svojich najbližších spolupracovníkov a poradcov Martinom Burgrom o aktuálnej atmosfére v spoločnosti, ale aj o hľadaní východísk a riešení. Rozprávame sa aj o nedávnej audiencii u pápeža Františka vo Vatikáne, ale aj tom, ako budem tráviť tohoročné Vianoce.

Podcast je dostupný v aplikáciách Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, ale aj na YouTube alebo na webe www.prezident.sk.

Názov podcastu je symbolický. Som presvedčená, že ak sa máme ako krajina posunúť dopredu, ak máme zvládnuť všetky výzvy, ktoré pred nami stoja a úspešne realizovať potrebné zmeny, tak musíme spolupracovať.

Vaša Zuzana Čaputová


Môj anjelik strážny

Priložený pozdrav vznikol v spolupráci s Klubom rodičov autistických detí v Nitre. Kresba Môj anjelik strážny od Vanesky Vyšňovskej uspela vo výtvarnej súťaži o Cenu Stanislavy Batelovej Michalčekovej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *