Kategórie
Tlačové správy

Generálna prokuratúra by sa mala začať zaoberať rozpustením ĽSNS a Republika

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k stranám ĽSNS a Republika.

Generálna prokuratúra SR by sa mala začať čím skôr zaoberať návrhom na rozpustenie ĽSNS a strany Republika. Dôvodom sú ich medializované prepojenia na ruských špiónov a možné financovanie z Ruska. Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Prezentované dôkazy orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s ruskými špiónmi na Slovensku jednoznačne smerujú k podozreniu, že ĽSNS je financovaná z Ruska. Navyše, všetko nasvedčuje tomu, že prepojenie na ruských špiónov môže byť oveľa väčšie a týkať sa aj strany Republika. Činnosť obidvoch strán je tak v priamom rozpore s Ústavou SR a preto je najvyšší čas začať sa zaoberať ich rozpustením,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Miroslav Žiak.

Podľa strany SaS by mali byť predstavitelia obidvoch strán ignorovaní aj v médiách.

„Nemôže nám byť jasné, aké názory prezentujú jednotliví politici ĽSNS a Republiky – či sú to ich osobné názory, alebo o ide názory, za ktoré majú zaplatené z Ruska. Médiá by sa mali vyvarovať akejkoľvek príležitosť ponúknuť týmto osobám akýkoľvek priestor,“ doplnil člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin.

Jedna odpoveď na “Generálna prokuratúra by sa mala začať zaoberať rozpustením ĽSNS a Republika”

Ústava Slovenskej republiky.

Tretí oddiel
POLITICKÉ PRÁVA
Čl. 26
(1)
Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.
(2)
Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu.
(3)
Cenzúra sa zakazuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *