Kategórie
Humanizmus

Toto sú naše hrdinky

Skromní, statoční, hrdí a veľmi vďační. Takí sú podľa našich dobrovoľníčok ľudia, ktorí utekajú pred vojnou z Ukrajiny a prechádzajú aj cez záchytný stanový tábor v Humennom.

Právnička Janka Ulipová a psychologičky Elena Dančíková a Jarmila Kreškóciová

Právnička Janka Ulipová a psychologičky Elena Dančíková a Jarmila Kreškóciová tam denne a v každom počasí pomáhajú s registráciou na ubytovanie, zaisťujú špeciálne potreby či vozia ľudí na vlakovú stanicu.

Najviac ich dojíma obrovská vďačnosť týchto ľudí a to, ako trpezlivo mnohí znášajú túto ťažkú situáciu a myslia aj na iných.

„Jednej pani som pomohla zohnať vôdzku pre mačku, takmer ma vybozkávala,“ spomína dobrovoľníčka.

Pridávajú aj príbehy o 11-ročnom chlapcovi, ktorý sa im v tábore snaží pomáhať, či o osamelom staršom pánovi, ktorý sa snažil zameniť si v banke hrivny, aby mohol kúpiť niečo k MDŽ.

Dobrovoľníčky veľmi chvália aj skvelú spoluprácu s hasičmi, ktorí tábor zabezpečujú. Starajú sa o stany a tábor a ony sa tak môžu zamerať najmä na psychologicko-sociálnu podporu. Všetky tri hovoria, že vďaku nepotrebujú, ale podľa nás si ju jednoznačne zaslúžia.

Vojna na Ukrajine nekončí a dobrovoľníčky aj dobrovoľníci budú potrebovať prestriedať.

Ak máte možnosť zapojiť sa, zaregistrujte sa ako Janka, Elena a Jarmila cez formulár na našej stránke #Kto pomôže Ukrajine.

Kto pomôže Ukrajine?

Zdroj: Kto pomôže Ukrajine?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *