Kategórie
Humanizmus

Živica je proti vojne na Ukrajine

Aj Živica podpísala!

CEEV Živica

Už viac ako 100 slovenských organizácií sa za necelý deň pridalo do výzvy na odsúdenie agresie na Ukrajine.

Konflikt na Ukrajine nám pripomína, že ako spoločnosť sa musíme spojiť a brániť demokratické princípy, ľudskosť a hodnoty, ktoré nás kultivujú a nie ničia.

Vyzývame preto predstaviteľov všetkých mocí a inštitúcií na Slovensku, ale aj občanov a občianky, aby zaujali jasný postoj odsúdenia vojnového konfliktu na Ukrajine.

Tiež, aby jasne ukázali agresorom, ale aj spojencom, že Slovenská republika a jej obyvateľstvo patrí do spoločnosti krajín uznávajúcich princípy demokracie.

Ako predstavitelia a predstaviteľky mimovládneho sektora sme pripravení pomáhať prostriedkami, ktoré máme. Sme pripravení pomáhať tým, ktorí utekajú pred útokmi na ich domovy, ale aj podporovať snahy vedúce k jednotnej a demokratickej slovenskej spoločnosti, rešpektujúcej názory, ale jasne odsudzujúcej agresiu.

Plne si uvedomujeme, že ani naša práca sa nedá kvalitne robiť v atmosfére strachu, napätia a v čase vojnových konfliktov za našimi hranicami. Dianie okolo nás nie je odtrhnuté od našich individuálnych aktivít a životov.

Neexistujú rozdelené témy a oblasti, existuje len spoločný svet, kde sú naše každodenné skutky a postoje navzájom prepojené a majú dosah na seba navzájom.

Pozri: CEEV Živica.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *