Kategórie
Tlačové správy

Vyzývame všetky masmédiá, aby uverejňovali len overené informácie

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k informačnému dianiu na Ukrajine.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva všetky masmédiá, aby uverejňovali o vojne na Ukrajine len overené informácie a len z overených zdrojov.

„Nachádzame sa v informačnej vojne. To, čo sa momentálne deje na Ukrajine, sa, žiaľ, prenáša aj na sociálne siete. Nie všetko je však pravda. Považujem za veľmi nebezpečné, ak masmédiá preberajú informácie bez hlbšieho overovania detailov či zdrojov. Je dôležité, aby aj občania čerpali správy o vojne na Ukrajine z relevantných masmédií. Vyzývam ale všetky masmédiá na Slovensku, aby v záujme mieru hľadali len a len pravdu,“ uviedol poslanec za SaS a člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin.

Podľa podpredsedu SaS a štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martina Klusa je manipulácia s faktmi súčasťou ruskej vojenskej taktiky.

„Nepodľahnúť hoaxom je momentálne jedna z najväčších výziev. Ministerstvo zahraničných vecí sa snaží robiť všetko pre to, aby boli naši občania poctivo a hlavne pravdivo informovaní o aktuálnom dianí na Ukrajine,“ doplnil podpredseda SaS Martin Klus.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *