Kategórie
Tlačové správy

Putin dokázal, že stojí na strane bezprávia a svojvôle

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k dianiu na Ukrajine.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) ostro odsudzuje agresívny útok Ruska na Ukrajinu. SaS plne podporuje jasné stanoviská ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, ktoré dlhodobo presadzuje.

„Vladimir Putin dnes ráno dokázal, že stojí na strane bezprávia a svojvôle. Argumenty o mierovej misii sú absurdné klamstvá. Ostro toto konanie odsudzujeme a stojíme na strane suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Podľa podpredsedu SaS a štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martina Klusa je dnešný deň lekcia pre všetkých nezodpovedných politikov, ktorí dlhodobo obhajujú agresiu Ruska.

„Zároveň však musíme upozorniť na narastajúcu hrozbu šírenia hoaxov a dezinformácií. Chcem vyzvať všetkých občanov, aby si správy o vojne na Ukrajiny overovali a čerpali z relevantných zdrojov. Ako dokazuje minulosť, Rusko spraví všetko pre to, aby svoje dezinformácie, či už o jadrových zbraniach na Ukrajine alebo iných nepravdách, šírili aj na území Slovenska,“ hovorí Martin Klus.

Predsedníčka Výboru NR SR pre európske záležitosti Vladimíra Marcinková očakáva, že Európska únia a jej lídri budú jednotní v adekvátnej odpovedi Rusku.

„Poučení minulosťou, majme však na pamäti, že ani tento raz nemusia ekonomické sankcie stačiť. Je povinnosťou celého európskeho spoločenstva, s nami na čele, aby sme dvere pre Ukrajinu držali naširoko otvorené. Nesmie to byť len fráza, ale presný zoznam krokov, ako tento cieľ naplniť,“ doplnila Vladimíra Marcinková.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *