Kategórie
Tlačové správy

Generálny prokurátor opäť použil sporný paragraf

Stanovisko vicepremiérky a predsedníčky strany ZA ĽUDÍ, Veroniky Remišovej ku krokom generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

„Generálny prokurátor opäť použil sporný § 363, pričom sa tak stalo znovu v prospech ‚prominentného‘ obvineného, pána Žigu. Pomaly sa dostávame do situácie, kedy ani akákoľvek súdna reforma nepomôže spravodlivosti pri bielych golieroch a vysokopostavených obvinených, lebo vďaka krokom generálnej prokuratúry nebude koho súdiť. Nehovoriac o čoraz viac skompromitovanej prokuratúre, ktorej kroky už dnes môžu mnohí stíhaní namietať či už z dôvodu politickej zaujatosti generálneho prokurátora, alebo aj dôvodu pochybností o tom, či generálna prokuratúra plní svoje úlohy v súlade so zákonom, alebo dochádza k zneužívaniu právomocí, ako to naznačujú aj predstavitelia NAKA pri zvláštnom stíhaní ich vyšetrovateľov.“

Vládna koalícia stojí na križovatke, kedy sa musí rozhodnúť, či je reforma prokuratúry jej skutočnou prioritou. Strana ZA ĽUDÍ urobí všetko, aby sa takáto reforma čo najskôr a razantne zrealizovala.

Veronika Remišová, podpredsedníčka vlády a predsedníčka strany ZA ĽUDÍ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *