Kategórie
Humanizmus

2 % pre Ligu proti reumatizmu na Slovensku

Liga proti reumatizmu na Slovensku spája všetkých, ktorí chcú, môžu a vedia pomôcť reumatikom. Činnosť ligy je dlhoročná, systematická, prínosná pre ľudí s reumatickými ochoreniami (RO).

2 % pre Ligu proti reumatizmu na Slovensku

Liga proti reumatizmu na Slovensku sa vo svojej prospešnej činnosti orientuje na svojich členov, so zameraním na ich vzdelávanie, združovanie, organizovanie, pomáhanie, radenie, informovanie, spájanie a angažovanie, aby vedeli, že so zdravotným problémom nie sú sami.

Organizuje rôzne kultúrne a spoločenské akcie, či športové podujatia zamerané na pohyb reumatikov i nereumatikov. Spomeňme napríklad náš aktuálny projekt chôdze s paličkami nordic walking s názvom Pohnime sa s reumou! Na našom webe sú tiež dostupné cvičebné zostavy pre reumatikov s RA a deti s JIA, špeciálne pre Bechterevikov, a tiež základy jogovej terapie.

Zo vzdelávacích projektov je aktuálne najúspešnejší projekt Univerzita Reumy, ktorého úlohou je informovať pacientov s reumatickými chorobami o ich právach a možnostiach liečby. Poslaním projektu je dosiahnuť lepšiu informovanosť v zdravotnej a sociálnej gramotnosti u pacientov. V čase pandémie koronavírusu sú tieto online vysielania aj spôsobom, ako udržiavať kontakt s jednotlivcami a celou komunitou reumatikov.

Veľmi obľúbené sú tiež rekondičné pobyty. Ľudia, ktorí sú pre svoj zdravotný stav odsúdení na sociálnu izoláciu, sa pomocou absolvovaných rekondícií vracajú späť do aktívneho života.

Podklady k vypísaniu tlačiva na 2 %:

IČO:31822142
Právna forma:OBČIANSKE ZDRUŽENIE
Obchodné meno (názov):LIGA PROTI REUMATIZMU NA SLOVENSKU
Sídlo – Ulica:NÁBR. IVANA KRASKU
Súpisné/orientačné číslo:4
PSČ:92101
Obec:PIEŠŤANY
2 % pre Ligu proti reumatizmu na Slovensku

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *