Kategórie
Tlačové správy

HAVEL a PARTNERS na Slovensku posilnila vedenie o novú partnerku

Najväčšia česko-slovenská advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS personálne posilnila svoju kanceláriu v Bratislave.

Od 1. 1. 2020 preberá časť zodpovednosti s ostatnými partnermi za jej ďalší rozvoj novovymenovaná partnerka Lenka Štiková Gachová. Lenka je špičkovou odborníčkou na právo hospodárskej súťaže vrátane štátnej pomoci a regulácie podľa zákona o neprimeraných obchodných podmienkach. Stala sa tak 31. partnerom HAVEL & PARTNERS.

Lenka Štiková Gachová
Lenka Štiková Gachová.

Lenka má dlhoročné skúsenosti s poskytovaním súťažnoprávneho poradenstva na Slovensku a v Česku. Spolu s Robertom Nerudom, partnerom zodpovedným za tím špecializujúci sa na oblasť súťažného práva a ekonómie, stála pri jeho založení v HAVEL & PARTNERS (2010). Odvtedy sa súťažný tím rozšíril na 21 právnikov a ekonómov a stal sa jedným z najskúsenejších, najväčších a najdynamickejšie rastúcich nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v celej strednej Európe.

Lenka sa venuje právnemu poradenstvu v oblasti kartelov, zneužitia dominantného postavenia, súťažnoprávneho posudzovania fúzií a akvizícií a štátnej pomoci. Pomáha klientom aj v oblasti súťažnej compliance a zastupuje ich vo všetkých uvedených oblastiach pred Protimonopolným úradom Slovenskej republiky, Európskou komisiou ako aj pred českým Úradom pre ochranu hospodárskej súťaže, a tiež pred súdmi vo všetkých oblastiach súťažného práva.

Pred príchodom do našej advokátskej kancelárie pracovala celkom osem rokov na Úrade pre ochranu hospodárskej súťaže na rôznych právnych pozíciách, naposledy ako riaditeľka Odboru výroby a služieb Sekcie hospodárskej súťaže, kde sa venovala najmä problematike zneužitia dominantného postavenia a vertikálnym dohodám.

„Lenka je kľúčovým členom nášho tímu a vďaka jej profesijným skúsenostiam, dlhoročnej práci v oblasti hospodárskej súťaže a manažérskym schopnostiam sa bude z pozície partnerky ešte intenzívnejšie podieľať na vedení slovenskej kancelárie, vedeniu tímu hospodárskej súťaže aj rozvoji biznisu v tejto oblasti,“ hovorí partner kancelárie Robert Neruda.

„Veľmi ma teší, že vďaka Lenke posilníme i ženský faktor v riadení našej súťažnej praxe aj bratislavskej kancelárie a tak získame viac rozvahy, empatie a nadhľadu, vlastností v ktorých ženy na manažérskych pozíciách často vynikajú,“ zdôrazňuje Robert Neruda.

„Som potešený, že sa nám darí vychovávať z mimoriadnych právnických talentov ďalšiu generáciu špičkových senior odborníkov a manažérov, ktorí dlhodobo poskytujú nadštandardnú kvalitu služieb, na ktorú sú naši klienti zvyknutí, a ktorí podporujú špičkovou úrovňou svojej práce značku a dôveryhodnosť našej kancelárie,“ dodáva Jaroslav Havel, riadiaci partner kancelárie.

To dokazujú i pravidelné víťazné pozície v prestížnych medzinárodných a lokálnych právnických rebríčkoch v oblasti súťažného práva. Minulý rok si kancelária na Slovensku v rebríčku TOP 10 najväčších právnických kancelárií, ktorý podľa kombinovaných merateľných kritérií zostavuje denník SME a The Slovak Spectator odniesla víťazstvo v oblasti práva hospodárskej súťaže a stala sa tak najúspešnejšou kanceláriou pre túto oblasť na Slovensku.


Advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS s kanceláriami v Prahe, Brne, Bratislave, Plzni, Olomouci a Ostrave je s tímom 290 právnikov a daňových poradcov, približne 180 advokátov a celkom 500 spolupracovníkov najväčšou nezávislou právnickou firmou v strednej Európe. Medzi našich klientov patria najmä veľké medzinárodné spoločnosti, najvýznamnejšie české a slovenské spoločnosti, vrátane strategických štátnych podnikov a orgánov verejnej správy, ale aj stredné podniky, individuálni podnikatelia a investori. Je medzi nimi aj približne 150 z 500 najväčších svetových spoločností podľa publikácie Fortune 500, takmer 50 spoločností zaradených do rebríčka najväčších českých spoločností Czech Top 100 a 20 slovenských spoločnosti z TOP 100. Kancelária má v súčasnej dobe celkom 2 500 klientov. Máme najkomplexnejšiu medzinárodnú podporu dostupnú pre české a slovenské advokátske kancelárie. Poskytujeme právne a daňové poradenstvo v 12 svetových jazykoch, asistovali sme našim klientom v takmer 110 krajinách sveta. Až 70 % našich prípadov obsahuje medzinárodný prvok. Úzko spolupracujeme s poprednými medzinárodnými právnickými firmami v Európe, Ázii, Severnej Amerike, Afrike i Austrálii. Naši klienti majú vďaka tomu prístup k medzinárodným aj lokálnym znalostiam a odbornosti prostredníctvom viac ako 90 tisíc právnikov v približne 160 krajinách sveta. HAVEL & PARTNERS je najúspešnejšou kanceláriou s najkomplexnejšími službami v Česku aj na Slovensku podľa celkového súčtu všetkých nominácií a titulov v rámci doterajších ročníkov súťaže Právnická firma roka. Kancelária sa päťkrát za ostatných sedem rokov stala absolútnym víťazom tejto súťaže, kedy získala hlavné ocenenie Právnická firma roka pre domácu kanceláriu (2015, 2017, 2018, 2020, 2021). Kancelária sa radí vo všetkých odborových kategóriách medzi najviac odporúčanými právnymi firmami. Je tiež niekoľkonásobným držiteľom ceny Právnická firma roka za najlepšie klientske služby v Českej republike (2015, 2016, 2019, 2020, 2021) a na Slovensku (2020, 2021). Najlepšou právnickou firmou pôsobiacou v Českej republike bola kancelária HAVEL & PARTNERS vyhlásená prestížnymi globálnymi ratingovými agentúrami Chambers and Partners (2020, 2021) a Who’s Who Legal (2018, 2019 – 2021). Prestížne medzinárodné ratingové agentúry EMIS DealWatch a Mergermarket zaraďujú HAVEL & PARTNERS už od roku 2010 na popredné priečky podľa počtu realizovaných transakcií v Českej republike. Podľa počtu realizovaných transakcií je tiež top kanceláriou v regióne východnej Európy podľa zahraničného rebríčka Refinitiv (2019). Na základe výročných cien magazínu Acquisition International sa kancelária stala pre rok 2019 právnickou firmou roka v oblasti M&A v strednej Európe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *