Kategórie
Humanistická pomoc

Mnohým ľuďom sa dnes dýcha ťažko

Niektorým dupľovane.

Úsmev ako dar

Denisa je 30-ročná osamelá mama. Vyrastala v detskom domove. Sama sa vzorne stará o svoju 8-ročnú dcérku Emku sama. Život sa s nimi nemaznal, otec ich veľmi skoro opustil. Bývajú v Martine. Až do posledných mesiacov zvládali žiť a obdivuhodne vyžiť ako mnoho jednorodičovských rodín na Slovensku.

Dva životné zlomy im však bránia poriadne sa nadýchnuť. Zákerná choroba zlomila mame Denise dýchanie. Obštrukčná choroba pľúc sa stala navždy jej súčasťou života. Musí byť napojená na kyslíkový koncentrátor 22 hodín denne. Malá Emka podáva mame kyslíkovú masku vždy, keď príde ten čas.

Druhá rana prišla pred pár dňami, keď im majiteľ prenajatého bytu, kde dlho bývali, oznámil, že 31. januára 2022 predáva daný byt a musia si nájsť nové bývanie. Urýchlene!

Byt na prenájom sme našli pomerne rýchlo, no dlhodobá práceneschopnosť Denisky im ponížila príjem v rodine tak, že požadovaný depozit a dve úhrady nájomného vopred nemá možnosť sama zvládnuť. 1 350 € ich delí od nového domova. Potrebujú sa nadýchnuť obe v novom domove.

Deti v núdzi musí byť počuť. Nielen v decembri.

Úsmev ako dar

„Úprimne ďakujeme za túto malú rodinu. Vám všetkým!“ povedal výkonný riaditeľ Štefan Adamjak z organizácie Úsmev ako dar.

Prispejem, aby sa nadýchli

Srdce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *