Kategórie
Osobné

Všetko najlepšie, drahé Slovensko!

Novoročné prianie predsedníčky strany ZA ĽUDÍ, Veroniky Remišovej, k výročiu vzniku Slovenskej republiky.

Všetko najlepšie, Slovensko!

V deň, kedy začína ďalší nový rok, si pripomíname výročie vzniku Slovenskej republiky. Dva začiatky, dve príležitosti na nové výzvy a na pozitívne zmeny.

Chcela by som sa najskôr zo srdca poďakovať všetkým, ktorí počas uplynulého roka namiesto hnevu a nenávisti, šírili nádej a pocit spolupatričnosti, že všetci sme súčasťou nášho drahého Slovenska. Uplynulý rok bol na celom svete opäť rokom pandémie. Zvládli sme ho vďaka hrdinstvu tých, čo bojovali v prvej línii, no zvládli sme ho aj vďaka obetavosti a každodenným gestám láskavosti všetkých vás. Ďakujem. Zvlášť myslím na tých, ktorí stratili v dôsledku pandémie ľudí, ktorí im boli drahí. Vždy ostanú v našich srdciach.

Napriek pandémii bol uplynulý rok aj rokom pozitívnych zmien, na ktorých chceme stavať a v nich vytrvalo pokračovať. Podarilo sa nám presadiť lepšiu ochranu našich lesov a prírody cez reformu národných parkov. Reforma zdravotníctva, ktorá prišla po 15 rokoch nečinnosti, bola prvým zásadným krokom ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti. Odbúravame byrokraciu a eurofondy investujeme zmysluplne do ciest, škôl a nemocníc, tam, kde ich ľudia najviac potrebujú. No predovšetkým sme spravili zásadné kroky k tomu, aby štát nebol rukojemníkom oligarchov a v područí organizovaných zločineckých skupín.

Do nového roku vstupujeme s poznaním, že akokoľvek veľké sú prekážky, Slovensko ich prekoná. Ľudia na Slovensku už veľakrát ukázali svoju silu, tvorivosť, šikovnosť a odhodlanie. Pozitívnu energiu a vytrvalosť budeme potrebovať aj tento rok, no nadovšetko budeme potrebovať jednotu. Slovensko najviac zraňuje nezodpovedný a protivlastenecký prístup niektorých politikov, ktorí zneužívajú pandémiu na cielené rozdeľovanie a rozoštvávanie ľudí a na podnecovanie hnevu. Hnev však Slovensku nepomôže. Hnev len paralyzuje krajinu a vedie k rozkladu toho jemného tkaniva spolupatričnosti, ktoré je mimoriadne potrebné na fungovanie a napredovanie spoločnosti. Hnev vedie k uzavretosti, strachu, nenávisti, ničí súdržnosť. Úspešné krajiny sú krajiny, kde dominantnou emóciou nie je hnev. Ale hrdosť, zdravé sebavedomie, patriotizmus, vzájomná zodpovednosť jeden za druhého a za osud krajiny. A to má v rukách každý jeden z nás.

Prajem všetkým ľuďom na Slovensku, aby rok 2022 bol pre nich rokom osobných úspechov, naplnenia, radosti a nádeje. Prajem Slovensku, aby rok 2022 bol rokom, ktorý nás vyvedie z pandémie. Všetkým nám želám súdržné, hrdé a úspešné Slovensko. Máme na to!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *