Kategórie
Tlačové správy

Suť na park ide do sveta!

Nadácia Cvernovka v spolupráci s 3E – Inštitútom environmentálneho vzdelávania rozbiehajú revitalizáciu ďalšieho mestského priestoru na Ovručskej a Thurzovej ulici v Bratislave použitím unikátnej metódy, vďaka ktorej sa zrecykluje stavebný odpad a premení prírode najbližší povrch – tzv. (suťo)mlat s vodozádržnou a vodopriepustnou funkciou.

Nadácia Cvernovka

Ide o nadviazanie na úspešný projekt z roku 2020, kedy sa nám podarilo zrecyklovať viac ako 1 100 ton stavebného odpadu a jeho regeneráciou vybudovať nové pobytové plochy vo verejnom parku v Novej Cvernovke.

„Od začiatku sme chceli inšpirovať ostatných k podobným akciám. Na základe aplikácie cirkulárneho princípu na tomto mieste dokážeme postup zdokonaliť a nastaviť štandardy univerzálne použiteľné pri revitalizáciách ďalších území. Až vtedy sa dá hovoriť o zlepšení životného prostredia v ekosystéme mesta,“ hovorí Juraj Hariš, architekt z Novej Cvernovky.

Podporte projekt revitalizácie ďalšieho mestského priestoru v Bratislave. Vašim darom prispejete k rekonštrukcii plôch s novým mlatovým povrchom, k zakúpeniu rastlín do dažďovej záhrady alebo k vybudovaniu dreveného sedenia.

Každé darované euro znásobí spoločnosť Corwin.

Pozri: www.sutnapark.sk.

Podporím

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *