Pozrite si recept.
Bravčové ragú na červenom víne
Ingrediencie (4 porcie)
500 g | bravčových kociek K-Purland |
1 | mrkvu |
1 | stonku zeleru |
1 | cibuľu |
50 g | slaninky K-Classic |
1 | konzervu krájaných paradajok K-Classic |
250 ml | červeného vína |
rozmarín | |
bobkový list | |
soľ | |
čierne korenie | |
olivový olej | |
lístkové cesto | |
vajíčko na potretie | |
350 g | mrazeného hrášku |
1 PL | masla |
Postup
1
Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na kocky. Nakrájame aj slaninku. Olivový olej rozpálime a všetko pár minút opečieme, potom pridáme kocky bravčového mäsa. Opečieme ho a pridáme červené víno, ktoré necháme pár minút vybublať. Pridáme konzervu paradajok a vodu. Dochutíme soľou a čiernym korením a pridáme aj bylinky. Na miernom plameni varíme približne 1,5 hodiny, kým sa mäso nezačne rozpadať a omáčka nezhustne.
2
Potom ho preložíme do zapekacej misky. Z lístkového cesta vykrojíme kruh a zakryjeme ním mäso. Potrieme vajíčkom, posypeme soľou a pečieme do zlata, približne 20 – 30 minút.
3
Za ten čas pripravíme hrášok.
4
V hrnci rozpustíme maslo a mrazený hrášok pár minút podusíme. Dosolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
Ako víno postačí VINO AMIGO Čučoriedky.