Kategórie
Tlačové správy

Odstráňme diskrimináciu pre športovcov

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutia OĽANO k výzve pre konzílium odborníkov.

Poslanci za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutie OĽANO vyzývajú konzílium odborníkov, aby odstránili diskrimináciu v pravidlách pre účastníkov športových súťaží.

„Apelujeme na konzílium, aby upustili v zelenej fáze od povinnosti pre športovcov neustále sa preukazovať negatívnym AG či PCR testom. Opatrenia pre športové súťaže, na ktorých súťaží približne 30 športovcov, sú v porovnaní s opatreniami pre kultúru, kde môžu byť aj stovky účastníkov bez testu, nepochopiteľné a neodôvodnene prísne. Navyše, v prevažnej väčšine sa bavíme o športových podujatiach pre mládež, ktoré majú lokálny a regionálny charakter. Súčasné opatrenia preto považujeme za diskriminačné s ohľadom na iné segmenty hromadných podujatí, ktoré upravuje vyhláška,“ uviedol podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a poslanec NR SR za SaS Radovan Sloboda.

Aj z tohto dôvodu spoločne so splnomocnencom vlády pre šport Karolom Kučerom a poslankyňou NR SR Máriou Šofranko adresovali list konzíliu, v ktorom vyzývajú na odstránenie diskriminácie pre organizovaný šport.

„Na základe spomínaných dôvodov, žiadame o prehodnotenie týchto opatrení a zrušenie povinnosti preukazovať sa negatívnym testom pre účastníkov športových súťaží v zelených okresoch,“ doplnil Karol Kučera.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *