Kategórie
Tlačové správy

Vy nemáte právo vyjadriť sa k stavebným zámerom!

Je neuveriteľné, že v 21. storočí musíme brániť právo verejnosti vyjadriť sa.

Vy nemáte právo vyjadriť sa k stavebným zámerom!

Úrad podpredsedu vlády Štefana Holého opäť vrátil do medzirezortného pripomienkového konania návrh nových stavebných zákonov. V lete, počas dovoleniek. S najkratšou možnou lehotou na pripomienkovanie, iba 15 pracovných dní. Úradníci síce zapracovali pár pripomienok verejnosti z prvého kola, ale najzásadnejšie nedostatky neopravili.

Súhlasíme s tým, že nové stavebné zákony potrebujeme. Ale také, ktoré budú rešpektovať práva verejnosti. Zákony musia chrániť záujmy všetkých. Nielen úzkej skupiny ľudí.

Chcem spravodlivé zákony

Neverte tým, ktorí tvrdia, že sa topíme v peniazoch. Je to práve naopak.

Veľmi potrebujeme vašu pomoc

Na prácu na stavebných zákonoch nemáme žiadne granty či dotácie. Vaše práva a verejný záujem vieme hájiť LEN vďaka podpore od ľudí, ako ste vy.

„Práca na takýchto zákonoch je vyčerpávajúca a časovo náročná. Nemáme na ňu peniaze a naozaj nám dary od ľudí veľmi pomôžu. Lebo bez nich nemáme kapacity strážiť zákony, ktoré tu pripravujú tí, ktorí sú za to zaplatení. Ale pripravujú ich tak zle, že my týždeň sedíme a snažíme sa ich vylepšovať…“

Eva Kováčechová
advokátka spolupracujúca s VIA IURIS
  • Verejnosť musí mať právo vyjadriť sa k stavebným zámerom.
  • Ochrana prírody a ďalších verejných záujmov nemôže ustupovať výstavbe.

Ukážte svojou podporou, čo si o navrhovaných stavebných zákonoch myslíte. Pomôžte nám. Radi predkladateľom zákonov povieme, že tento boj s mocou finančne podporilo napríklad 10 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *