Kategórie
O politike

Nechutnosť nepozná hranice

Na ministra vnútra Romana Mikulca nechutne zaútočili páchatelia cez sociálnu sieť Facebook.

Sociálne siete ponúkajú neobmedzené komunikačné možnosti, žiaľ, to platí v dobrom aj v zlom.

Ani v demokratickej spoločnosti, o ktorú sme tak usilovali, však nemá priestor nepodložené, nechutné a úbohé fabulovanie a obzvlášť to platí v prípade, ak sa dotýka smrti človeka.

Na sociálnej sieti sa dnes objavil príspevok, ktorý ma spája so smrťou generála Lučanského a dokonca ma označuje za objednávateľa vraždy. Dokázať uverejniť takéto do neba volajúce klamstvo je absolútnym hyenizmom. V tomto prípade bola dokonca zriadená nezávislá komisia, v ktorej boli aj zástupcovia opozície. Zistenia tejto komisie sa ani nepribližovali k „informáciám“, ktoré kolujú po sociálnych sieťach.

Aj moja trpezlivosť má svoje hranice. Stránka, ktorá tento blud uverejnila, vznikla len pred niekoľkými hodinami a to, samozrejme, tiež o niečom svedčí. Na adminov stránky Národná Protikorupčná jednotka SR podávam trestné oznámenie a svoje skutočne „závažné“ zistenia môžu prezentovať pred OČTK. A takto budem postupovať voči každému ďalšiemu nechutnému nezmyslu, pretože je to zrejme, žiaľ, jediná cesta.

A ešte dopĺňam stanovisko ZVJS:

„Informácia uvedená na FB stránke Národná Protikorupčná jednotka SR sa nezakladá na pravde. Pán Mikulec počas svojho pôsobenia vo funkcii ministra vnútra SR nenavštívil Ústav na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody Prešov, pričom vstup do chráneného objektu zboru bez preukázania totožnosti a oprávneného záujmu nie je možný ani pre ministra vnútra SR.

Na základe uvedeného je zrejmé, že Zbor väzenskej a justičnej stráže neposkytol takéto informácie či už relevantným médiám alebo akýmkoľvek skupinám na sociálnych sieťach.“

Stanovisko šéfa výboru pre obranu a bezpečnosť Juraja Krúpu, člena nezávislej komisie zriadenej k vyšetrovaniu smrti gen. Lučanského:

„Ako člen vyšetrovacej komisie musím tvrdo odsúdiť šírenie takýchto bludov a dezinformácií. Samotná komisia, ktorá pozostávala nielen z členov opozície a koalície, ale aj z expertov, prešetrovala všetky podozrenia, ktoré viedli k zraneniam a v daný deň aj k samovražde gen. Milana Lučanského. Správa, ktorá bola zverejnená to jasne dokazuje. Neboli zistené žiadne priame a ani nepriame dôkazy, ktoré by nasvedčovali čo i len náznakom, že gen. Milanovi Lučanskému mohla ublížiť cudzia osoba. Okrem iného to dosvedčujú aj videozáznamy, ktoré mohla komisia skúmať.

Ide zjavne o účelové dezinformácie, ktoré sa šíria nielen na diskreditáciu ministra vnútra, ale aj všetkých zamestnancov ZVJS a lekárskeho personálu, ktorý sa počas väzby generála Lučanského starali o jeho zdravotný stav. V konečnom dôsledku má šírenie takýchto klamstiev a podlých dezinformácií aj negatívny dopad na meno a dôstojnosť samotného generála Lučanského, ktorého takýmto spôsobom dehonestujú. Vytvárajú o ňom falošný obraz, ktorý si prisvojujú ľudia, ktorí meno gen. Milana Lučanského pravdepodobne prvýkrát počuli až počas nešťastnej udalosti 30. 12. 2020.“

Archív:

hoax

Zdroj: FB status Romana Mikulca.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *