Kategórie
Tlačové správy

Františkolázeňská Národná trieda sa opäť zmení v jednu veľkú galériu

Františkolázeňský Medzinárodný festival kresleného humoru sa blíži! Chýbať nebude ako každý rok prehliadka vtipov v jednej z najväčších open air galérií. Na Národnej triede uvidia návštevníci od 2. do 10. júla 2021 bezmála tisíc vtipov od 360 autorov z celého sveta, tentoraz na tému histórie.

Organizátori prichystali pre tohoročný, už šiesty ročník tiež novinky.

„Súčasťou výstavy bude i ukážka histórie kresleného humoru a zároveň i fotovtipy, ktoré na predošlom ročníku kresliari pripravili. Kreslené vtipy dostali nový kabát v podobe fotografie, kde si autori a ich hostia zahrali postavy z onoho kresleného vtipu. Zároveň kresliari pripravili maxi pexeso, ktoré si môžu návštevníci festivalu ľubovoľne zahrať,“ uviedol maliar, výtvarník Mirek Vostrý.

Prichystaná je tiež nesúťažná výstava kresliara a výtvarníka Jiřího Srny, ktorý bol v predchádzajúcich rokoch členom poroty.

Medzinárodný festival kresleného humoru

Tiež program na piatok 9. a sobotu 10. júla už organizátori odtajnili, zahrať príde napríklad miestna skupina Parohanka, zaznie dixieland v podaní kapely Kiksylend alebo napríklad pražská rokenrolová skupina Lokomotiva s Petrem Vondráčkem.

Do poroty opäť zasadne spoluorganizátor podujatia výtvarník Mirek Vostrý, básnik, publicista a moderátor Ivo Šmoldas, špecialista na kreslený humor Jaroslav Kopecký, moderátor, herec a spisovateľ Jiří Werich Petrášek, spisovateľ a scenárista Miroslav Adamec, kresliar a humorista Milan Kocmánek a správca humoristického webu Dikobraz Kryštof Bernat.

V piatok sa môžu návštevníci tešiť na vystúpenie Železného Zekona a večer na koncert kapely Lokomotiva. V sobotu je sprievodný program počas celého dňa. Dávame do pozornosti škótsky gajdový a bubenícky band The Rebel Pipers a večerný koncert kapely Argema.

Program:

Piatok 9. júl

15.30 h – Zahájenie festivalu – koncert skupiny Parohanka
18.00 h – Železný Zekon
20.30 h – Koncert skupiny LOKOMOTIVA

Sobota 10. júl

10.00 h – Starovar Marching Band a Mažoretky Vetránky Cheb
14.00 h – The Rebel Pipers – škótsky gajdový a bubenícky band, škola hry na škótske gajdy a bubny.
15.30 h – Zábavní orchester Kraslice
17.30 h – Vyhodnotenie víťazov súťaže a losovanie ceny diváka
19.30 h – Koncert skupiny Kiksylend (dixieland)
20.30 h – Kapela Argema

Detský kútik

BumperBall, Skákacie hrady, maľovanie na tvár a ďalšie atrakcie


Zdroj: Živé Chebsko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *