Kategórie
Tlačové správy

Stanovisko poslankyne a podpredsedníčky ZA ĽUDÍ, Viery Leščákovej, k porušovaniu stanov na krajských predsedníctvach strany

Okresné organizácie strany ZA ĽUDÍ protestujú proti porušovaniu stanov na krajských predsedníctvach a namietajú, že frakcia Márie Kolíkovej, v snahe zvolať snem, postupuje v rozpore so stanovami.

Viaceré okresné organizácie strany ZA ĽUDÍ v Košickom a Prešovskom kraji sa ohradili voči netransparentným praktikám a opätovnému porušovaniu stanov na dvoch krajských snemoch v Košiciach a Prešove. Výhrady členov a funkcionárov strany voči porušovaniu stanov boli komunikované vedeniu strany, ktoré sa nimi bude zaoberať.

„Uznesenia boli prijaté v rozpore so stanovami, bez širokej diskusie s členmi, viaceré okresné organizácie namietali postupy pri organizácií snemov a prijímaní uznesení v rozpore so stanovami strany. Zároveň boli vyjadrené aj výhrady a nespokojnosť s vedením Košického krajského predsedníctva aj samotným krajským predsedom,“ konštatuje poslankyňa Národnej rady Viera Leščáková, ktorá v strane zodpovedá za koordináciu regionálnych štruktúr.

Viacerí okresní predsedovia sa obrátili so sťažnosťou písomne aj na predsedníctvo strany.

„Mrzí ma, že kolegovia z frakcie Márie Kolíkovej, v snahe uchopiť moc v strane, opäť postupujú v rozpore so stanovami, podobne ako to už urobili pri pokuse na krajskom predsedníctve v Bratislave. Za zlyhanie v Bratislave sa síce ospravedlnili, no opäť ohýbajú pravidlá a znásilňujú stanovy, len preto, aby presadili za každú cenu mocenské záujmy niekoľkých jednotlivcov. Takéto konanie strane len škodí a Slovensku nepomôže. Namiesto porušovania pravidiel je potrebné až do konania riadneho riadneho termínu snemu pokojne a bez nátlaku diskutovať na všetkých úrovniach strany a hlavne pracovať. Za to nás všetkých občania platia,“ uzavrela Leščáková.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *