Kategórie
Osobné

Čo trápi spamerov?

Spamy si žijú vlastný „život“. Sú to správy, ktoré zvyčajne nikto nečíta.

Klávesnica

Majú už v samom základe primitívny pravopis. A spam sa tvári, že ho posiela ešte primitívnejšia osoba, aj keď sa vie, že je to len počítačový program, ktorý rozposiela spamové správy.

Spam, spamová správa, je nevyžiadaná a nechcená e-mailová správa. V podstate obťažujúca klienta. Zvyčajne niekto cez spamovú správu sa snaží predať tovar, o ktorý nie je na trhu záujem, alebo tovar, ktorý predáva za značne zvýšenú cenu. Jednoducho, niekto sa snaží predať brak, a dobre na tom zarobiť.

Posvietil som si na zopár takých spamových správ. Správy sa často opakujú, len sa menia e-mailové adresy, z ktorých sú akože posielané tieto správy, a menia sa aj mená (akože ľudí), ktorí sú pod správou podpísaní.

Napríklad snaha predávať baterku s umiestnením na čelo. Spam prichádza z e-mailových adries, ktoré sú viditeľne podozrivé. Už tento fakt by mal slúžiť na to, aby klient takéto správy zahodil do koša.

Z adries: vaclavzpeetxgbalogh@ziahstyle.com, ninapctrdmkblaha@labacraft.com, lesanasbnszmcleghanus@nanbptour.com, pecnikkyqrhyd@immbnepal.com, ignaccgfbyrb@labacraft.com.

Idem zaradom, ako čítam spam. V ponuke sú: baterky na čelo (na výlety, rybačku), akási nepriľnavá podložka ku grilu (ku grilovačke), domáca sada na (akože) dentálnu hygienu (čosi na vybielenie zubov), čosi na ochladenie vodnou hmlou v exteriéri, pre záhradkárov zalievacia hadica, tyčinka pre odtok, pri ktorej sa sľubuje, že zápach zmizne, nastaviteľné okuliare pre lepšie videnie, solárny panel, ktorý vyľaká zlodejov, akýsi nástroj na liečbu vybočených palcov na nohách, riešenie pri sprchovaní, pomôcka pre bezdotykové umývanie rúk namiesto použitia mydla… Trápi vás astma, alergia? Domáci pulzný oximeter vám môže byť nápomocný, hlása ďalší spam. Potrebujete geniálnu pásku vhodnú na stenu, obklady, podlahu? Poteší vás spam, ktorý sa snaží predať obojstrannú lepiacu pásku.

Skúšal som nastaviť antispamový filter, ale e-mailové adresy sa tak často menia, že to nemá praktický význam. Teraz len klikám na: označiť za prečítané. A následne kliknem na: vyprázdniť priečinok. V správach je ku koncu uvedené: odhlásiť. Akože spam ponúka možnosť odhlásiť sa, aby sa už neposielal ďalší spam, ale to je hrubý omyl. Len im potvrdíte existenciu svojej e-mailovej adresy, a začne vám do schránky chodiť podstatne väčší objem spamu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *