Kategórie
Tlačové správy

Stanovisko členov predsedníctva strany ZA ĽUDÍ k zavádzajúcim informáciám ministerky Márie Kolíkovej

Zavádzajúce informácie ministerky Márie Kolíkovej odzneli 30. mája 2021 v televíznej relácii „V politike“ na TA3.

Ako členovia predsedníctva a štruktúr strany ZA ĽUDÍ sa ohradzujeme voči vyjadreniam ministerky Márie Kolíkovej, ktoré odzneli v televíznej relácií na TA3. Považujeme za nekorektné a zavádzajúce tvrdenia, že väčšina predsedníctva strany, a aj jej členov chce, aby došlo k prehodnoteniu toho, ako sa strana postavila k vládnej kríze. Považujeme za absurdné, že práve toto je podľa Márie Kolíkovej hlavný dôvod na zvolanie mimoriadneho snemu a výmenu súčasnej predsedníčky Veroniky Remišovej.

Pripomíname, že väčšina predsedníctva strany ZA ĽUDÍ a veľká časť členov bola s riešením vládnej krízy spokojná, čo potvrdili hlasovania predsedníctva, ale aj výsledky prieskumu medzi členmi, ktorý väčšinovo potvrdil postup predsedníctva a predsedníčky Veroniky Remišovej. Tento postup viedol k zachovaniu a pokračovaniu vládnej koalície a zabránil tak predčasným voľbám a hroziacemu návratu vlády Smeru. Predsedníčka v rokovaniach naplnila všetky požiadavky strany, vrátane zotrvania Juraja Šeligu a práve Márie Kolíkovej na svojich postoch, hoci ich odstúpenie požadoval koaličný partner.

Je veľmi nešťastné, ak Mária Kolíková a jej krídlo v strane pokračuje v zavádzaní a ohýbaní pravidiel podsúvaním nekorektných informácií masmédiám, ale aj porušovaním stanov tak, ako sa to stalo na zasadnutí predsedníctva v Bratislave. Aj preto je potrebné, aby prebehla široká, dôsledná a poctivá vnútrostranícka diskusia s členmi tak, aby ich názor nebol dezinterpretovaný len za účelom napĺňania osobných ambícií úzkej skupiny ľudí vo vedení strany.

Viera Leščáková, poslankyňa NR SR a podpredsedníčka strany ZA ĽUDÍ
Miriam Šuteková, poslankyňa NR SR a podpredsedníčka strany ZA ĽUDÍ
Dušan Velič, štátny tajomník ministerstva a člen predsedníctva strany ZA ĽUDÍ

Logo strany ZA ĽUDÍ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *