Kategórie
Tlačové správy

Petícia skoncovať s klietkovým chovom v EÚ získala masívnu podporu

Hovorí Vladimír Bilčík, poslanec Európskeho parlamentu za Európsku ľudovú stranu a člen predsedníctva strany SPOLU – občianska demokracia.

Petícia skoncovať s dobou klietok získala naozaj masívnu podporu u občanov naprieč Európskou úniou. Veľmi rýchlym tempom sa vyzbierali podpisy, ktoré sú potrebné na to, aby sa touto iniciatívou zaoberala Európska komisia. V Európskom parlamente prebehli diskusie, ktoré ukazujú na to, že komisia naozaj sa týmto návrhom, prípadne touto petíciou bude zaoberať. Myslím si, že je dôležité, aby sme našli spôsob ako postupne sa zbaviť klietkového chovu naprieč Európskou úniou.

Slovensko má záväzok do konca tohto desaťročia zbaviť sa klietok pri chove sliepok, ale potrebujeme sa pozrieť aj na chov ďalších zvierat.

Je dobre, že toto je súčasťou širšej agendy ochrany životného prostredia, pretože potrebujeme vniesť do tejto ochrany oveľa väčšiu rovnováhu, a to sa týka aj spôsobu ako vlastne produkujeme v poľnohospodárstve, takže je dobrou správou, že Európska komisia má v pláne pripraviť odpoveď a návrh ako vlastne môžeme a budeme postupovať na európskej úrovni tak, aby sme sa stali súčasťou budúcnosti, kde klietky pri chove zvierat nebudú hrať úlohu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *