Kategórie
Humanizmus

2 % z vašich daní pre nášho Oliverka

Ahojte priatelia,

chceli by sme vás poprosiť o 2 % z vašich daní pre nášho Oliverka, ak ste sa ešte nerozhodli komu ich darujete.

Oliver
Oliver.

Chceme, aby ste vedeli, čím sme si v roku 2019 prešli. Oliverko sa narodil s Downovým syndrómom ako úplne zdravé dieťatko. V 5. mesiaci sme si všimli, že máva trhnutia (zášklby) telíčkom a každým dňom sa to zhoršovalo. Bola mu diagnostikovaná epilepsia, konkrétne infantilné spazmy. Je to druh epilepsie, ktorá je farmakorezistentná (to znamená, že na ňu lieky nezaberajú).

Po 3 mesiacoch denného záchvatovania sa podarilo záchvaty zastaviť kortikoidnou liečbou (podľa môjho názoru aj pomocou stravy, výživových doplnkov a rôznej alternatívnej liečby, ktorú sme skúšali).

Našťastie sa záchvaty zastavili už na 4. deň liečby. A doteraz sa nám nevrátili. Je to presne 15 mesiacov. Nie každému zaberie s týmto druhom epilepsie, ale my sme mali obrovské šťastie, že sa záchvaty zastavili hneď v prvom cykle liečby. Ale aj tie 3 mesiace boli najhoršie v našom živote. U Oliho nastal úplný regres vo vývoji, dokonca zabudol všetko, čo dovtedy vedel. Prestal sa usmievať, plakať, hrať sa, zabudol jesť, nereagoval vôbec na nič a nemal žiaden očný kontakt. Tá epilepsia ho úplne vymazala. Ak by sa záchvaty nezastavili do približne roka, hrozilo mu úplné zastavenie psychomotorickeho vývoja, a tým pádom úplná mentálna retardácia. Sme šťastní, že to dopadlo takto.

Medzitým Oliverko musel podstúpiť operáciu srdiečka, ktorá dopadla dobre a srdiečko je zdravé, nebude potrebná ďalšia operácia ani žiadna iná liečba.

Za ostatný rok Oli dosiahol veľké malé pokroky. Vrátili sa mu emócie, očný kontakt, jeho krásny úsmev a pekne reaguje na okolie. Plus sa mu zlepšila jemná a hrubá motorika. Teraz je to ťažšie s terapiami, ale dúfame, že čoskoro sa všetko pootvára a my môžeme pokračovať v rôznych terapiách a rehabilitáciách.

Ak sa rozhodnete darovať vaše 2 % pre Oliverka, tak prikladáme text do Vyhlásenia.

NázovNeziskové združenie radosť a zdravie
Právna formaObčianske združenie
SídloKresánkova 3581/7B, 841 05 Bratislava-Karlova Ves
IČO52843131
Údaje k vyhláseniu

Ďakujeme vám!

Tomáš, Majka, Samko a Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *