Kategórie
Tlačové správy

Flora s vitamínmi

Privítajte jar s rastlinným sendvičom bohatým na vitamíny a živiny! Pečivo so semienkami, čerstvá zelenina, plátky vynikajúceho syra a Flora: aj vy ste dostali naň chuť? Navyše je Flora bohatá na omega 3 a 6, ktoré majú priaznivý vplyv na zdravie srdca.

Flora
  • 100% rastlinná receptúra, vhodná aj pre veganov
  • Flora má vysoký obsah polynenasýtených mastných kyselín, omega 3 (ALA) a omega 6 (LA) mastných kyselín, ktoré ako súčasť pestrej vyváženej stravy pri zdravom životnom štýle prispievajú k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi a tým pomáhajú udržiavať vaše srdce zdravé
  • Obsahuje o 70 % menej nasýtených mastných kyselín ako maslo
  • Obsahuje vitamíny A, D a E
  • Spĺňa kritériá Viem, čo jem
Flora

Flora na Slovensku

Na Slovensko pricestovala značka Flora v roku 1995. Výrobu spustili v Povltavských tukových závodoch v Nelahozevsi. Príchod výrobku Flora na slovenský trh znamenal skutočnú revolúciu v použitých výrobných technológiách. Bol to výrobok, ktorý nastolil nový trend pre celú kategóriu margarínov/rastlinných tukových nátierok – nepoužívanie čiastočne hydrogenovaných (stužených) tukov vo výrobe.

Značka Flora však nie je charakteristická len tým, že od začiatku neobsahuje čiastočne hydrogenované (stužené) tuky. Oproti iným výrobkom na trhu má aj ďalšie výhody. Flora vždy mala vysoký obsah polynenasýtených mastných kyselín. Značka priebežne sleduje moderné poznatky a súvisiace trendy vo výžive. V priebehu rokov sa vo výrobku zvyšoval podiel omega 3 polynenasýtených mastných kyselín, ktoré bežná populácia konzumuje v malej miere. Dnešná receptúra ponúka vyvážené zloženie omega 6 a omega 3 mastných kyselín.

Všetky výrobky Flora sú upravované podľa najnovších vedeckých poznatkov. Zásluhou obsahu omega 3 (kyselina alfa-linolénová) a omega 6 (kyselina linolová) mastných kyselín pomáhajú udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi. Priaznivý účinok dosiahnete pri dennom príjme 2 g kyseliny alfa-linolénovej a 10 g kyseliny linolovej. Obvyklá denná konzumácia 20 g rastlinnej tukovej nátierky Flora prispieva významnou mierou k tomuto odporúčaniu. Je potom oveľa jednoduchšie doplniť chýbajúce denné množstvo týchto prospešných mastných kyselín z iných zdrojov potravín v duchu zásad pestrej vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Ak sa výrobky Flora konzumujú namiesto živočíšnych tukov, potom vďaka nahradeniu nasýtených mastných kyselín znižujú hladinu cholesterolu v krvi.

Flora

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *