Kategórie
Tlačové správy

Toto bol najhorší rok v ére samostatnosti

Týždňové noviny z dielne SaS.

Týždenník SaS

Štvrtá vláda Roberta Fica má za sebou rok a pre Slovensko to bol najhorší rok v jeho samostatnosti. Nielen pre to, čo sa počas neho udialo. Vláda Smeru, Hlasu a SNS totiž vytvorila vhodné podmienky pre pokles životnej úrovne aj v ďalších rokoch. Vláda nemá žiadnu víziu. Dvíhajú dane, dusia podnikateľov, bojujú proti slobode. Zdravotníctvo je v troskách, polícia sa rozpadá a samotná koalícia je deň čo deň v konflikte sama so sebou.

Jediná reforma, ktorá sa dnes deje, je tá, ktorú naštartoval ešte Branislav Gröhling ako minister školstva. Ficova vláda zatial ukazuje len to, že chce neefektívne rozhadzovať peniaze a kupovať si voličov dávkami.

Ficov rok vlády
Ficov rok vlády.

Branislav Gröhling: Vláda chaosu, urážania žien a vyšších daní

Sľubovali pokoj. Prišiel chaos. Sľubovali lacnejšie potraviny. Ceny rastú. Zdravotníctvo je v troskách, lekári dávajú masívne výpovede, odchod policajtov je na historickom maxime, ceny masla a benzínu sú najdrahšie v Európe, na hradoch a zámkoch vejú čierne vlajky, spravodlivosť je ohýbaná v prospech mafiánov, informácie sú cenzurované a RTVS bola zrušená. Toto je výsledok Ficovho vládnutia.

Mária Kolíková: Predkladáme Lex Babiš

Rozhodnutie ministra vnútra uzavrieť súdny zmier s agentom Burešom je hanebné, je neprípustné a je úplne nesprávne. Všetci vieme, že Andrej Babiš bol agentom Štátnej bezpečnosti. Vie to aj Andrej Babiš. Napriek tomu bude mať teraz nejaký papier, ktorý bude potvrdzovať, že bol údajne neoprávnene vedený v zväzkoch ŠtB. Minister vnútra je povinný ukázať všetky dokumenty, na základe ktorých sa rozhodol tento zmier uzavrieť. Predložili sme návrh zákona, ktorý dá aj Ústavu pamäti národa možnosť, aby mohol počas nasledujúcich troch rokov súdny zmier napadnúť a vrátiť celý spor na súdy, kam aj patrí. Generálneho prokurátora sme vyzvali, aby sa vecou zaoberal, osobitne cez trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Rok Ficovej vlády v zdravotníctve
Rok Ficovej vlády v zdravotníctve.

Karol Galek: Mimoriadny výbor pre energie so Sakovou

Ani dva mesiace pred koncom roka nevieme, ako bude vyzerať energopomoc pre domácnosti na Slovensku. Nevedia to nielen občania, ale ani poslanci hospodárskeho výboru. Na jeseň minulého roku sme pritom ministerku hospodárstva vyzývali, aby pomoc s energiami bola adresná už v tomto roku. Žiaľ, za pravdu nám dala až na jar, kedy potvrdila, že s adresnou pomocou rátajú až v roku 2025. Dodnes však nepoznáme žiadnu konkrétnu schému.

Juraj Krúpa: Polícia nemá stratégiu proti drogovej kriminalite

Tak ako pri vyšetrovaní atentátu na premiéra, verzie vládnej koalície sa rozchádzajú aj v prípade razií v podnikoch centra Bratislavy. Najskôr všetci tvrdili, že tieto zásahy polície súviseli s kontrolou bločkov. Nakoniec z toho bola kontrola či sa na miestach deje drogová kriminalita. Namiesto toho, aby sme sa zameriavali na to, že chceme bojovať proti dílerom a organizovanej drogovej činnosti, uchyľuje sa štát k represáliám a buzerovaniu mladých ľudí po podnikoch. To odzrkadľuje beznádej tejto vládnej koalície.

Tomáš Szalay: Kotlár by mal vrátiť peniaze aj titul

Peter Kotlár sa nikdy nemal stať splnomocnencom vlády. To, čo rozpráva, je hanbou celej vládnej koalície, pričom oberá pozornosť od vážnych problémov, ako sú napríklad výpovede lekárov. Je to hanba aj pre lekárov, lebo tento človek sa hrdí lekárskym titulom a hovorí o medicínskych veciach absolútne nezmysly.

Vladimíra Marcinková: Ďalšie aktivity v kauze obchodu s pupočníkovou krvou

Otvorenie tejto témy už dnes prinieslo svoje výsledky. Slovenská hemotalogická lekárska spoločnosť vydala stanovisko, že pri odberoch na vlastné budúce využitie netreba podľahnúť marketingu, lebo využitie je minimálne. Ukázali sa aj prepojenia riaditeľa transplantačnej spoločnosti na banku zásobujúcu kliniku v Holandsku. V priamom prenose sa usvedčil z konfliktu záujmov. Budeme sa pýtať, ako doteraz prebiehal dozor ministerstva. Ľudsko-právny výbor tiež súhlasil s návrhom vykonať 4. novembra poslanecký prieskum v Národnej transplantačnej organizácii. Rovnako sa pozriem aj na to, ako sa zmeniť zákon o reklame.


Pripravili sme si pre vás aj zostrih tohtotýždenných tlačových besied.

Prajeme vám úspešný štart do nového týždňa.

Autori: Komunikátori z SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *