Kategórie
Tlačové správy

Čo sa udialo za týždeň?

Minulý rok ste mnohí spolu s nami stáli na prvom proteste proti politike štvrtej vlády Roberta Fica.

Týždenník SaS

Dúfame, že tento rok sa na námestiach stretneme 17. no­vem­bra opäť. Protestovať budeme nielen proti spôsobu ich vládnutia, kedy sa snažia vymazať iné názory, ale aj proti konkrétnym krokom, ktoré vedú k zvyšovaniu daní, zdražovaniu a poklesu životnej úrovne. Pozývame preto každého, kto chce vláde ukázať, že s takýmto smerovaním Slovenska nesúhlasí.

Branislav Gröhling: Pellegrini plní sľuby len Ficovi

Peter Pellegrini mohol v piatok splniť sľub, ktorý dal ľuďom. Že bude na ich strane. Miesto toho splnil svoj druhý sľub – sľub Robertovi Ficovi, že bude prezidentom vládnej koalície. Najprv totálne skritizoval Ficove konsolidačné peklo. Použil tie isté argumenty ako opozícia. Opakoval slová odborov aj zamestnávateľov. Vyjadril obavy ekonómov. Zákon ale podpísal.

Peter Pellegrini sa tak stal spoluzodpovedným za his­to­ricky naj­väč­šie zdra­žo­va­nie, ktoré nás na Slovensku čaká. Okrem zdravotníkov a nás, ho o veto žiadali aj podnikatelia, firmy, občania a neziskové organizácie. Všetci sa zložíme na to, aby si Fico, Eštok a Danko mohli užívať. Na strane štátu je rozhadzovanie, nie konsolidácia. Konsolidovať budú rodinné rozpočty len ľudia.

Mária Kolíková: Koalícia plánuje zneužitie správy SIS

Nezrovnalosti okolo správy SIS o atentáte na premiéra Roberta Fica odhaľujú, prečo koalícia nesúhlasila so zriadením medzinárodnej vyšetrovacej komisie a od­vo­la­la z postu pred­sed­níčky parlamentného výboru NR SR na kon­trolu SIS Máriu Kolíkovú. Iniciovali sme preto zvolanie mimoriadneho rokovania výboru k údajnej správe SIS. Zároveň varujeme pred hanebným zneužitím atentátu v neprospech lídrov opozície a iných vláde nepohodlných ľudí.

Vladimíra Marcinková: Neetické obchodovanie s pupočníkovou krvou

Naša poslankyňa Vladimíra Marcinková zverejnila tento týždeň svoje zistenia o neetickom obchodovaní s pupočníkovou krvou novorodencov zo Slovenska. V Ho­land­sku sa takáto krv používa na experimentálnu liečbu, pričom jedna terapia stojí až 44 000 eur. Vo firme zároveň figuroval aj zakladajúci člen strany Smer. Televízia Markíza následne zistila, že riaditeľ štátneho orgánu, ktorý mal darcovskú banku pupočníkovej krvi kontrolovať, sedel v jej správnej rade.

Karol Galek: Energetická politika vlády je katastrofálna

Na ľahostajnosť neviditeľnej ministerky Denisy Sakovej a Roberta Fica doplatia všetci. Najviac ale najohrozenejšie skupiny. Ministerku Sakovú a predsedu ÚRSO Holjenčíka sme vyzvali, aby prestali robiť kroky vedúce k zdražovaniu energií. Naopak, mali by sa snažiť zmierniť dopady zvyšovania cien cielene tam, kde to ľudia potrebujú. SaS požaduje stiahnutie vyhlášky, ktorá predraží vodu, čo najskoršie predĺženie Sulíkovho memoranda so slovenskými elektrárňami a adresnú pomoc s cenami plynu a kúrenia.

Tomáš Szalay: Kotlár musí skončiť

Vláda musí odvolať Petra Kotlára z funkcie splnomocnenca vlády a dať mu preplatiť všetky finančné náklady, ktoré minul pri svojom pseudovýkone. Jedine tak sa vláda postaví na stranu vedy, lekárov a celého zdravotníctva. Robert Fico má spolu s novým ministrom zdravotníctva šancu ukázať, ako veľmi im záleží na vedeckých faktoch a princípoch modernej medicíny. Presne to totiž žiadal pri svojom nástupe Kamil Šaško.

Mária Kolíková: Plán obnovy pre justíciu je ohrozený

Ak bude minister spravodlivosti naďalej pomáhať iba ľuďom blízkym vládnej koalícii, ľudia sa nikdy nedočkajú efektívnej a kvalitnej justície. Ignorovaním na­štar­to­va­ných re­fo­riem a míľnikov Boris Susko ohrozuje milióny z Plánu obnovy.

Pripravili sme si pre vás aj zostrih tohtotýždenných tlačových besied.

Prajeme vám úspešný štart do nového týždňa.


Autor: Komunikátori z SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *