Kategórie
Tlačové správy

V Košiciach otvorili Pravicový dom

Tento týždeň sme v Košiciach na Poštovej 14 otvorili novú stra­nícku cen­trálu, ktorá nesie názov Pravicový dom.

Týždenník SaS

Namiesto stretnutí v krajskej kancelárii sa tak môžete tešiť na akcie, workshopy a diskusie na rôzne témy. Zároveň chceme spájať aktívnych ľudí v regióne, ktorí spolu s nami od­mie­ta­jú agre­sív­nu po­li­ti­ku, po­pu­lizmus a ne­zod­po­ved­né hospo­dá­re­nie.

Otvorenie Pravicového domu
Otvorenie Pravicového domu.

Slovensko má premiéra a ministrov, ktorí pokojne schvália skoro 300 000 eur na dva štósy papiera, hrdo to odprezentujú na tlačových besedách a nikomu to nepríde divné. Alojz Hlina upozornil na to, že vláda tento týždeň schválila pochybne vysoké čiastky na projektovú dokumentáciu pre chodník a pamätník v Modre. Fico to napokon obhájil tým, že došlo ku chybe pri písaní návrhu. Je ale otázne, či je to vlastne dobrá správa, keďže za návrh hlasovala komplet celá vláda a ministerka kultúry túto nezmyselnú dotáciu veselo oznamovala na tlačovej besede.

Tomáš Szalay: Šaško je veľká neznáma

Tento týždeň sme boli svedkami malej drámy medzi prezidentom Pellegrinim a premiérom Ficom. Ich slovná prestrelka ohľadom uvoľneného miesta šéfa rezortu zdravotníctva a o tom, kedy prezident prijme demisiu a vymenuje nového ministra, bola absolútne zbytočná. Ľady sa pohli po našej opakovanej verejnej kritike. Zdra­vot­níctvo totiž nemá ani jeden deň na­vyše.

Prezident napokon vymenoval Kamila Šaška, ktorý sa ale doteraz v systéme zdravotníctva vôbec nepohyboval. Vzbudzuje to oprávnené obavy. Rovnako, ako to, že premiér Fico odmieta politicky zastrešiť náročné a bolestivé zmeny, ktoré sa v rezorte musia udiať, aby celý sektor totálne neskolaboval.

Branislav Gröhling: Prezident by nemal podpísať konsolidačné peklo

Prezident Pellegrini po stretnutí so zdravotníkmi vyzýva vládu na dialóg, inak zváži veto kon­so­li­dač­ného balíka. Ten by mal zavetovať ihneď, a to s ohľadom na ľudí, pod­ni­ka­te­ľov a neziskové organizácie. Schválené kon­so­li­dač­né opatrenia budú mať totiž dopad na všetkých a najmä na tých najzraniteľnejších. Okrem zdravotníkov sa ozývajú aj firmy a podnikatelia, ktorých transakčná daň zruinuje. Peter Pellegrini by si pred týmto nemal zakrývať oči.

Alojz Hlina: Takáč a Huliak sa boja otázok ľudí

Koalícia odsabotovala ďalší parlamentný výbor, tentoraz poľnohospodársky, kde mal dať minister Takáč odpovede na otázky týkajúce sa akreditácie PPA, keďže tá vyprší už 15. októbra a bez nej sa peniaze nedostanú k našim farmárom. Generálny riaditeľ PPA Marek Čepko sa odmietol vyjadriť. Po­va­žu­je­me to za prejav neúcty k poľ­no­hospo­dár­skemu sektoru.

Minister Takáč napokon na tlačovej konferencii povedal, že PPA akreditáciu mať bude. Urobil tak ale až po apeloch opozície a na poslednú chvíľu. Je to nielen neseriózne voči všetkým poľnohospodárom, ale aj voči celému sektoru. Procesy prideľovania dotácií v PPA však stále so sebou nesú legitímne pochybnosti a otázky. Richard Takáč tak dnes na seba prevzal plnú zodpovednosť za fungovanie PPA.

Pozri video: Rozprávka o lacných potravinách.

Karol Galek: Ceny vodného a stočného stúpnu

Vláda sa už vôbec neobťažuje plniť svoje predvolebné sľuby, z ktorých sa stávajú plnohodnotné klamstvá. Ceny energií pôjdu zaručene nahor, najnovšie vyskakuje téma ceny vody. Za ňu dnes ľudia platia podľa odobraného množstva. Po novom by časť ceny mala byť účtovaná vo forme takzvanej pevnej zložky, teda bez ohľadu na to, koľko a či vôbec ľudia vodu odoberú. Toto bude mať za následok zdraženie cien vody prakticky pre všetkých spotrebiteľov. Násobne vyššia faktúra však zrazu príde najmä spotrebiteľom, ktorí vodou šetria, alebo jej odoberali mini­mum.

Pripravili sme si pre vás aj zostrih tohtotýždenných tlačových besied.

Prajeme vám úspešný štart do nového týždňa.


Autori: Komunikátori zo SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *