Kategórie
Tlačové správy

Budova bývalého „Braníka“ je bližšie k obnove

Mestské zastupiteľstvo schválilo jeho zve­re­nie mestskej časti.

Na dnešnom, septembrovom, zasadnutí MsZ poslanci a poslan­ky­ne schvá­li­li zve­re­nie stavby „BRANIK“ na ulici Beňadická 21 do správy mestskej časti Bratislava-Petržalka, za účelom postupnej sa­ná­cie a ob­no­vy súčasnej hmoty objektu s cieľom zachovať jeho funkcie občianskej vy­ba­ve­nosti lokál­neho významu a vytvo­re­nia centra urče­né­ho pre plnenie funkcií mestskej časti Bratislava-Petržalka.

MČ Petržalka aj na základe obhliadok a posledného poslaneckého prieskumu miestnych poslancov mestskej časti Bratislava-Petržalka na mieste a napriek veľmi zlému technickému stavu objektu žiadosťou potvrdila záujem dostať objekt „Branik“ do správy.

Poslanci tento krok podporujú.

„Kolegovia sa pozitívne vyjadrili nielen po osobnej obhliadke objektu, ale po tom, čo starosta deklaroval, že si vie predstaviť postupnú obnovu objektu a jeho využitie,“ uvádza mestský a petržalský miestny poslanec Adam Sarlós.

„V prípade postupnej obnovy objektu „Braník“ pôjde o dôležitú investíciu mestskej časti v lokalite Lúky, ktorú obyvatelia Petržalky pozitívne pocítia. Verím, že mestská časť a starosta príde s cielenou víziou a presnejšie definovaným účelom využitia. V rozumných prípadoch budeme s kolegami kroky na obnovu objektu podporovať,“ dodáva poslanec Sarlós.

Mestskej časti Bratislava-Petržalka sa darí stavať a re­kon­štru­o­vať aj vďaka externým zdrojom. Obdobne by to mohlo byť rovnaké aj tu, v prípade, že budú vyhlásené vhodné výzvy.


Autor: Adam Sarlós, miestny a mestský poslanec za Petržalku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *