Kategórie
Tlačové správy

Súdna rada vstúpila do politického boja na strane koalície

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita k sta­no­visku Súd­nej rady SR.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) po­va­žu­je za ne­ak­cep­to­va­teľ­né a ne­dôstoj­né, aby Súdna rada na čele s Mar­ce­lou Kosovou kri­ti­zo­va­la správu Eu­róp­skej ko­mi­sie o práv­nom štáte na Slo­ven­sku.

„Súdna rada vo svojom novom zložení pod vedením sudkyne Kosovej hrubo zlyháva vo svojej roli strážiť sudcovskú česť, dôstojnosť a ne­zá­vislosť. Tam, kde ju má byť počuť, je ticho a tam, kde nemá, čo po­ve­dať, hlasno kričí. Súdna rada mala jed­no­značne odsúdiť hrubé správanie sudcu, ktorý si mal počas výsluchu obvineného zakrývať oči, byť v polohe ležmo a mať zaujaté poznámky. Tam mala kričať. Pri správe Európskej komisie nech si o nej myslí čo­koľ­vek, mala byť ticho, lebo jej vyjadrenie súdnictvu na Slo­ven­sku nijako ne­po­mô­že,“ uviedla pod­pred­sed­níčka SaS a bý­valá ministerka spra­vod­li­vosti Mária Kolíková.

Strana SaS kritizuje dnešné stanovisko Súdnej rady voči Európskej komisii.

„Súdna rada tým, že doslova útočí na dôveryhodnosť správy Európskej komisie a hrubo ju znevažuje, vstúpila do politického súboja, a za svojho partnera si vybrala súčasnú koalíciu. Tú koalíciu, ktorá prepúšťa odsúdeného človeka z korupcie na slobodu, znižuje tresty za korupciu, šikanuje na tlačových besedách nepohodlných sudcov či spochybňuje špecializovaný súd vôbec. Súdna rada sa týmto postojom jasne ukázala ako zaujatá inštitúcia,“ uzavrela Mária Kolíková.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *