Kategórie
Humanistická pomoc

Pomôžme bratislavskej ZOO s následkami po povodni

Trvanie výzvy: od 16. septembra 2024 do 16. septembra 2025.

Povodeň v ZOO Bratislava
Povodeň v ZOO Bratislava.
Povodeň v ZOO Bratislava
Povodeň v ZOO Bratislava.

Milé naše darkyne a darcovia,
niekoľkodňové dažde, no dlhodobé následky. Voda ukázala svoju silu. Popadané stromy, zničené domy, ulice, evakuovaní ľudia i zvieratá. Bez pomoci a podpory to mnohí nezvládnu.

Ak vás alebo niekoho vo vašom okolí zasiahli povodne a potrebujete finančnú pomoc v aktuálnej situácii, ozvite sa nám e-mailom na info@ludialudom.sk a my vám pomôžeme vytvoriť adresnú výzvu. Podobne sme pripravili výzvu pre bratislavskú ZOO, ktorá sa po povodni obáva o svoju existenciu.

Pomôžme bratislavskej ZOO s následkami po povodni

Len v lete otvárali brány nového Gazdovského dvora, priestoru pre priamy kontakt so zvieratami, po víkendovom daždi je však zničený. Vybrežený potok zaplavil priestranstvo.

Bratislavská ZOO bojuje s následkami povodní. Škody sú priveľké, otvorenie na dlhší čas nemožné.

„Tento rok sme sa pustili do veľkej obnovy bratislavskej zoo, zlepšili sme podmienky pre medveďa, otvorili Gazdovský dvor, vybudovali novú krmiváreň a máme rozostavané ďalšie tri nové výbehy. Počas celého roka nám rástla návštevnosť, ľudia nás chválili a tešili sme sa na krásnu jeseň, ktorú nám prekazila historická povodeň,“ hodnotia aktuálnu situáciu smutne zamestnanci zoologickej záhrady. „Gazdovský dvor, ktorý sme otvorili len pred dvoma mesiacmi a hneď sa stal hitom, bol celý zničený. Najdôležitejšie je, že sa nám podarilo všetky zvieratá zachrániť.“

Zoologická záhrada v Bratislave tak bude musieť ostať dlhšie zatvorená, výpadky na tržbách môžu byť pre ňu likvidačné.

Pomôžte im preklenúť toto náročné obdobie. Ďakujeme.

Pomoc pre povodňou zasiahnutú ZOO Bratislava


ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. (logo)

Autor: ĽUDIA ĽUĎOM, n.o.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *