Kategórie
Tlačové správy

Odvolávanie Michala Šimečku je absurdné

Vláda by sa mala konečne venovať ľuďom a svojim pred­vo­leb­ným sľubom.

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) po tla­čo­vej besede k od­vo­lá­va­niu Michala Šimečku.

Strana Sloboda a Solidarita považuje odvolávanie Michala Šimečku z funkcie pod­pred­sedu parlamentu za útok na de­mo­kra­tické princípy. Hlasovania sa nezúčastní.

„Je absolútne absurdné k čomu dnes začala mimoriadna schôdza. Michala Šimečku odvolávajú len preto, aby zakryli vlastnú neschopnosť. Robert Fico sa zľakol. Zľakol sa, že ľudia začínajú vidieť neschopných ministrov jeho vlády. Šimkovičovú, ktorá rozvracia kultúr, Suska, ktorý prepustil z väzenia Kováčika a dopustil masívne kradnutie na Slovensku, Dolinkovú, ktorá je osobne zodpovedná za kolaps v trenčianskej nemocnici, Tarabu, ktorý devastuje prírodu, Takáča, ktorý nespravil nič pre nižšie ceny potravín a ktorého kritizuje už aj hádam každý farmár alebo Kamenického, ktorý tu masívne dvíha občanom dane,“ povedal predseda SaS Branislav Gröhling.

Vláda sa podľa neho mohla pokúsiť splniť aspoň nejaké predvolebné sľuby, keďže to však urobiť nevie, útočí na mimovládky a absurdne odvoláva Michala Šimečku. Branislav Gröhling pripomenul vysvedčenie vlád za 11 mesiacov jej fungovania.

„Míňaním na seba zvyšujú dlh štátu. Ficov plat sa zvýšil na 11-tisíc mesačne, platy ministrov na 8600 eur, na cyrilometodské slávnosti minuli 400-tisíc eur, na oslavy SNP tri milióny. Vláda zadlžuje všetkých občanov. Splácať toto a miliardu na trináste dôchodky ročne budú aj ich vnúčatá,“ povedal.

Poukázal na to, že vláda zvyšuje množstvo daní a tak Slovákom zdražie všetko, od zošitov a učebných pomôcok, cez oblečenie až po počítače.

„Rozumiem, že poslanci Smeru nemali absolútne na výber a pridali sa k tomuto návrhu odvolať Šimečku. Vlastný názor v poslaneckom klube Smeru totiž neexistuje. Tiež rozumiem strane SNS. Andrej Danko potrebuje vyslať signál, že jeho nominantka Šimkovičová okrem plochej zemi rozumie aj kultúre. Čomu však nerozumiem je strana Hlas. Eštok je fackovací panák pre celú koalíciu,“ opísal koaličnú realitu Branislav Gröhling.

„Slovensko si Mečiara pamätalo ako politika mafiánov a zločincov. A rovnako si bude pamätať Fica,“ zhrnul predseda SaS.

„Môj odkaz tejto vládnej koalícii je: Pokojne takto mrhajte čas aj naďalej, nerobte nie pre ľudí, pre Slovensko. O tri roky vám to ale ľudia spočítajú vo voľbách, tomu verte,“ uzavrel Gröhling.


Celú tlačovú besedu nájdete na Facebooku.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *