Kategórie
Tlačové správy

Ficovi pribudol ďalší dôvod na odvolanie Dolinkovej, kedy začne konať?

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta (SaS) k od­vo­la­niu šéfa VšZP.

Odvolanie šéfa štátnej zdravotnej poisťovne je dô­ka­zom zly­ha­nia politiky ministerky Dolinkovej. Strana Slo­bo­da a So­li­da­ri­ta preto ape­lu­je na Ro­berta Fica, aby šéfku zdra­vot­níc­keho rezortu čo najskôr odvolal a si­tu­á­ciu v slo­ven­skom zdra­vot­níctve riešil ako prioritu v krí­zo­vom režime.

Predseda SaS Branislav Gröhling je presvedčený, že zotrvanie Zuzany Dolinkovej je neudržateľné.

„Pani Dolinková si z ministerstva zdravotníctva spravila personálnu agentúru. Miesto toho, aby sa venovala problémom v sek­to­re, venuje penzum času dosadzovaniu svojich ľudí do ve­de­ní organizácií. A tak to aj dopadlo. Michal Ďuriš nevydržal vo funkcii predsedu predstavenstva VšZP ani pol roka, nič sa mu nepodarilo spraviť a dnes odchádza,“ hovorí Branislav Gröhling a dodáva, že SaS už minulý týždeň vyzývala premiéra Roberta Fica, aby pre šesť kon­krét­nych zlyhaní ministerku odvolal. Teraz pribudol siedmy a je čas konať.

Aj v prípade Michala Ďuriša a VšZP sa ukazuje, že placebo výmeny nezaberajú. Podľa poslanca za SaS Tomáša Szalaya je liek na zlú situáciu v sektore inde.

„Tak, ako nefunguje natretie trubiek, ktoré treba vymeniť, tak nefunguje dosadenie ľudí, ktorí netušia, čo treba robiť a aj keby vedeli, tak na to nemajú nástroje,“ hovorí s tým, že nepriaznivý vývoj hospo­dá­re­nia v štátnej poisťovni nie je žiadna nová infor­má­cia a nie je problémom ani mesiac, ani rok a do­kon­ca ani desať rokov.

„SaS dlhodobo tlačí na ozdravný plán a už o ňom hovorí aj Úrad pre dohľad nad zdra­vot­nou sta­rostli­vosťou. Do­te­raz ne­ro­zu­mie­me, prečo Marek Krajčí bránil v tom, aby VšZP ozdravný plán musela pred­lo­žiť. Toto veľmi zlé rozhod­nu­tie nás neustále dobieha a spô­so­bu­je enormné problémy,“ hovorí a pri­po­mí­na, že SaS k tejto téme pred­kla­da­la aj návrhy zá­ko­nov.

Podľa Tomáša Szalaya je hospodárenie štátnej poisťovne len špička ľadovca.

„Zdravotníctvo je v čoraz horšom stave, smrteľne vážne! Problémami sú ne­do­fi­nan­co­va­nie sektora, ministerská vyhláška o tom, kto má dostať koľko peňazí, platový auto­mat bez väzby na výkon a mnohé iné. Rie­še­nie nie je v zmene per­so­nál­nej no­mi­ná­cie vo VšZP. Ale na poste ministra zdra­vot­níctva,“ uzatvára.


Autor: Tomáš Kottra, komunikačné oddelenie SaS.

Jedna odpoveď na “Ficovi pribudol ďalší dôvod na odvolanie Dolinkovej, kedy začne konať?”

Ak sa potrebuejte rozčúliť, čítajte politické správy. Niektoré sú totiž nanič, o ničom, nemajú žiaden význam. Len prázdny výkrik do tmy.

„Kedy začne konať?“

Jednoducho nikdy! SaS nemá totiž žiaden politický vplyv.

„…a si­tu­á­ciu v slo­ven­skom zdra­vot­níctve riešil ako prioritu v krí­zo­vom režime“

Kde bola SaS, keď bolo potrebné riešiť VšZP? V politickom bahne, v marazme. Darmo sa budú brániť Marekom Krajčím. Pštros (SaS) strká hlavu do piesku, keď má čosi konať.

SaS si musí uvedomiť, že neoslovila toľko voličov, aby teraz mohli dávať nejaké rady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *