Kategórie
Tlačové správy

Otvorený list mládežníckych organizácií predsedovi vlády

Tlačová správa spoločnej iniciatívy troch mlá­dež­níc­kych orga­ni­zá­cií: Mladí SaS­kári, Mladé Progre­sívne Slo­ven­sko a Ob­čian­sko-de­mo­kra­tická mlá­dež. Mlá­dež­nícke orga­ni­zá­cie adre­su­jú otvo­re­ný list Robertovi Ficovi, ktorý ob­sa­hu­je 5 hlav­ných po­žia­da­viek.

„Táto iniciatíva vznikla, pretože veríme, že spo­lu­prá­ca mlá­dež­níc­kych orga­ni­zá­cií je kľúčom k za­bez­pe­če­niu lepšej budúcnosti pre všetkých Slovákov. Je čas na ra­di­kál­ne per­so­nál­ne zmeny vo vláde Roberta Fica, ktoré zabezpečia mladým ľuďom perspektívu a dôveru v budúcnosť a spra­vod­li­vosť na Slo­ven­sku. Za ostat­ných 15 rokov opustilo Slovensko viac ako 300-tisíc prevažne mladých ľudí a mnohí ďalší o tom uvažujú. Tento trend musíme zastaviť. Prvým krokom je vláda a jej predstavitelia, ktorí menia našu krajinu k lepšiemu a počúvaju aj názor mladých. Ten je teraz jednoznačný – piati ministri tejto vlády musia byť vymenení,“ uviedol predseda mladých SaS­ká­rov Nikolas Prejsa.

„Vyzývame Vás, aby ste zabezpečili také personálne zmeny, ktoré mladých ľudí presvedčia ostať na Slovensku a ktoré mladým ľuďom dajú aspoň nejakú nádej, že tu bude lepšie.“

Preto žiadame nasledovné:

  1. Žiadame odvolanie ministra spravodlivosti SR Borisa Suska za podanie bez­pre­ce­den­tného do­vo­la­nia v prípade prá­vo­platne od­sú­de­né­ho bývalého špe­ciál­neho pro­ku­rá­to­ra Dušana Kováčika, ktorý je symbol prerastenia orga­ni­zo­va­né­ho zločinu až k najvyšším špičkám politickej a štátnej moci.
  2. Žiadame odstúpenie ministerky kultúry SR Martiny Šimkovičovej, ktorá opakovane na týždennej báze preukazuje svoju nekompetentnosť a neznalosť problematiky. Ničí našu kultúru, znepriatelila si proti sebe de facto celú umeleckú obec a dosadzuje si známych na pozície, na ktoré nemajú potrebné skúsenosti či vzdelanie.
  3. Žiadame odvolanie ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej opäť za nekompetentné vedenie rezortu. Personálne „čistí“ nemocnice a iné inštitúcie od odborníkov, aby si tam mohla dosadiť svojich ľudí. Radšej sa venuje svojmu imidžu na sociálnych sieťach, akoby mala riešiť holuby v budovách a baktérie vo vodovodných potrubiach. Už sme vyčerpaní sledovať ako naši starší príbuzní chodia do nemocníc beznádejne umierať, ako musia čakať mesiace na začatie liečby, ako im vysilení a technicky podvybavení personál nevie pomôcť.
  4. Žiadame odvolanie ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu, ktorý ničí našu prírodu v prospech svojich developerských ambícii, ohrozuje svojou nekompetentnosťou naše zdroje z Európskej únie a zároveň sa správa rodinkársky.
  5. Žiadame odvolanie ministra vnútra SR Matúša Šútaja Eštoka za nekompetentné, ba dokonca deštrukčné vedenie rezortu, konkrétne Policajného zboru SR. Zrušenie NAKA, šikana policajtov či hromadné odchody sú len špičkou ľadovca. Nechceme sa báť vychádzať v noci na ulicu, nechceme sa báť policajnej šikany, chceme bezpečnú krajinu a kvalitných policajtov, ktorým budeme dôverovať.

„Pokiaľ vymeníte ministra spravodlivosti a vnútra, dáte nám, mladým ľuďom, nádej v spravodlivejšie Slovensko, ktoré naďalej ostane demokratické. Pokiaľ vymeníte ministerku zdravotníctva, kultúry a ministra životného prostredia, dáte nám, mladým ľuďom, nádej na lepšie Slovensko, ktoré sa bude približovať vyspelému západu. Ak to nespravíte, vedzte, že mnohí z nás počas Vašej vlády odídu a naše rodiny si na to pri ďalších voľbách spomenú. A tí z nás, ktorí sa rozhodnú zabojovať o budúcnosť Slovenska pôjdu do ulíc vždy, keď sa naskytne príležitosť. Voľba je na Vás,“ uviedli mládežnícke organizácie v otvorenom liste.

Príloha: Otvorený list mlá­dež­níc­kych orga­ni­zá­cií pred­se­do­vi vlády Slo­ven­skej re­publi­ky.


Autor: Nikolas Prejsa, predseda mladých SaS­ká­rov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *