Kategórie
Tlačové správy

Kategoricky odsudzujeme útok na premiéra SR

Atentát na premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica je absolútne neakceptovateľným činom a vyžaduje našu jednoznačnú, razantnú a odmietavú reakciu.

Milé priateľky, milí priatelia,

ako občianska spoločnosť a mimovládny sektor ostro odsudzujeme akékoľvek fyzické či verbálne násilie páchané na ktoromkoľvek členovi našej spoločnosti. V nadväznosti na včerajšiu tragickú udalosť v tejto ťažkej situácii vyjadrujeme solidaritu s premiérom Robertom Ficom a jeho rodinou, a deklarujeme náš spoločný a pevný postoj proti agresii, útokom a násiliu akéhokoľvek druhu.

Atentát na premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica je absolútne neakceptovateľným činom a vyžaduje našu jednoznačnú, razantnú a odmietavú reakciu.

Vyzývame preto na dôkladné vyšetrenie útoku, spravodlivý trest a morálne odsúdenie činu páchateľa či páchateľov, aby sme tak vyslali jasný signál, že násilie nemá v našej spoločnosti žiadne miesto.

Pridajte sa svojím podpisom aj vy a tiež výzvu šírte ďalej medzi známych.

Vyzývame tiež všetkých bez rozdielu, aby neprispievali k ďalšiemu šíreniu nenávisti a napätia v spoločnosti. Obviňovanie opozície, názorových a politických oponentov, médií či mimovládneho sektora roztáča špirálu strachu, nenávisti a ďalšieho možného násilia.

Násilie nesmie mať v našej spoločnosti miesto a je dôležité, aby sme sa ako občania a občianky spoločne postavili proti akýmkoľvek jeho prejavom.

Je našou povinnosťou podporovať bezpečné prostredie a ochranu každého jednotlivca, vrátane našich demokraticky zvolených zástupcov a zástupkýň.


Autor: Tím Donio.

Jedna odpoveď na “Kategoricky odsudzujeme útok na premiéra SR”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *