Kategórie
Tlačové správy

Horšieho ministra kultúry, ako je Martina Šimkovičová, sme v ére samostatnosti ešte nemali

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta (SaS) k dnešnému odvo­lá­va­niu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová musí byť odvolaná. Ne­kom­pe­ten­tnosť, šírenie de­zin­for­má­cií, útoky na umelcov a no­vi­ná­rov, nedo­držia­va­nie le­gisla­tív­nych procesov.

To sú len niektoré argumenty strany Sloboda a Solidarita (SaS), pre ktoré iniciujú poslanci NR SR odvolávanie Martiny Šimkovičovej.

„Mentálny svet tejto vlády ukázal pán Machala, keď chcel, aby sa v RTVS diskutovalo o plochej Zemi. Odôvodnil to tak, že on sám nevie, či Zem je naozaj guľatá. Aj takúto RTVS vláda chce. Televíziu, kde blázni, ktorí nepochopili učivo prvého stupňa ZŠ, budú presviedčať vedcov, že Zem je plochá. Cieľom vlády je RTVS úplne rozobrať, urobiť z nej provládne a dezinformačné médium a zabrániť tak občanom dostávať informácie. Ficovej vláde totiž vadí akákoľvek kritika. Preto aj útočia na novinárov, umelcov a hercov, ktorých ministerka kultúry šikanuje ako v časoch normalizácie,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Podľa strany SaS sa Martina Šimkovičová nikdy nemala stať ministerkou kultúry.

„Ministerstvo nestojí na strane umelcov, hercov či novinárov, ale naopak, rozdeľuje spoločnosť. Nulový rešpekt voči kultúrnej obci a diskriminačné vyjadrenia dokazujú, že Martina Šimkovičová nikdy nemala byť ministerkou kultúry. Horšieho ministra kultúry sme v ére samostatnosti Slovenska ešte nemali,“ doplnil Branislav Gröhling.

Tímlíder SaS pre kultúru René Parák v súvislosti s odvolávaním Martiny Šimkovičovej pripomína petíciu za jej odvo­lá­va­nie, pod ktorú sa podpísalo viac ako 190-tisíc občanov.

„Martina Šimkovičová nevie riadiť rezort, chýba jej stratégia a vízia. Je tu snaha o politické ovládnutie nezávislých inštitúcií, ako sú RTVS, Fond na podporu umenia, Audiovizuálny fond či Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ale aj sa­mo­re­gu­lač­ných úradov. Zásadné zmeny dôležitých inštitúcií, ako sú verejnoprávne fondy, sa dejú pomocou poslaneckých návrhov. Rovnako je to neprijateľná zahraničná kultúrna politika a obnovenie vzťahov a spolupráce s predstaviteľmi zločineckých režimov. Do dnešného dňa nebola ministerka kultúry schopná vyhodnotiť projekty výziev programov ministerstva kultúry Obnovme si svoj dom. Ohrozených je tak viac ako 22 miliónov eur. V ne­posled­nom rade je to ignorácia serióznych mas­mé­dií a pod­ne­co­va­nie nenávisti proti no­vi­ná­rom a no­vi­nár­kam,“ uzavrel René Parák.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

2 odpovede na “Horšieho ministra kultúry, ako je Martina Šimkovičová, sme v ére samostatnosti ešte nemali”

V SaS pritom nevedia, že stránka Peticie.com neberie diakritiku, a tak v ich odkaze je ministerky_martiny_imkoviovej.

A to berú peniaze za uverejnenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *