Kategórie
Tlačové správy

Pomáhame iniciátorom európskej petície za uzatvorenie strelnice v Rusovciach

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k európskej petícii za uzatvorenie strelnice v Rusovciach.

Ministerstvo vnútra už roky prevádzkuje vonkajšiu strelnicu v blízkosti obytnej zóny v bratislavskej mestskej časti Rusovce. Aj merania hluku potvrdili, že jej prevádzka je v tejto oblasti absolútne nevhodná.

Aby sme obyvateľom mestskej časti pomohli, líder kandidátky strany Sloboda a Solidarita (SaS) do Európskeho parlamentu Richard Sulík sa pridá k už spustenej európskej petícii za uzatvorenie strelnice. Podpisy bude zbierať v sobotu 11. mája v čase od 9.00 do 13.00 na parkovisku pred potravinami v Rusovciach.

Vonkajšia strelnica, na ktorej prebiehajú aj výcviky za použitia helikoptéry, sa nachádza približne 800 metrov vzdušnou čiarou od prvého domu a približne 1,5 kilometra od základnej školy. Vonkajšiu strelnicu v bratislavských Rusovciach preto Richard Sulík považuje za totálnu nehoráznosť. Ihneď po prípadnom zvolení do Európskeho parlamentu sa začne tejto nepríjemnej téme venovať.

„Deti v škôlke musia vyrastať ako kdesi v Bagdade alebo na východnej Ukrajine. Urobím všetko pre to, aby bola strelnica zatvorená,“ povedal Richard Sulík.

Nebolo by to pritom po prvýkrát, čo by sa cez európsku petíciu podarilo dosiahnuť nejaký cieľ. Už v roku 2018, keď bol europoslancom, venoval sa prekládke železnice v Liptovskom Mikuláši a dosiahol, že plánovaná štvorprúdovka cez obytnú zónu bola zrušená.


Autorka: Ivana Nittmannová, ko­mu­ni­kačné od­de­le­nie SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *