Kategórie
Tlačové správy

Uháčkujte spolu s nami rukávniky pre detských onkologických pacientov

Benefícia sa bude konať v areáli Kulturparku formou pikniku v parku.

Benefičné háčkovanie

Košice – Kultúrno-komunitné centrá Výmenníky, Tvorenie a učenie v rámci projektu HÁČKOVANÉ GRAFITY v spo­lu­práci s ne­zisko­vou orga­ni­zá­ciou SVETIELKO POMOCI sa spojili, aby opäť pomohli. Tento­raz budeme 13. 5. 2024 od 14.00 do 19.00 v Kulturparku háčko­vať/pliesť rukávniky pre detských onko­lo­gických pacientov, ktorí sú v sta­rostli­vosti Detskej fakultnej nemocnice Košice.

Benefičné háčkovanie

Benefícia sa bude konať v areáli Kulturparku formou pikniku v parku. V prípade nepriaznivého počasia budeme v budove BRAVO v miestnosti 4.36. Slávnostne odovzdanie rukávnikov prebehne na Deň detí 1. 6. 2024.

Prečo budeme háčkovať rukávniky? Rukávniky sú malou, ale dôležitou súčasťou techniky H.E.A.R.T.S., ktorá pomáha uľaviť pacientom pomocou zmyslovej stimulácie od bolesti a pri relaxácii.

Rukávniky
Rukávniky.

H.E.A.R.T.S. je skratka pre techniku, ktorá znamená – Hands-on, Empathy, Aroma, Relax, Texture and Sound (Ruka, Empatia, Vôňa, Relax, Textúra a Zvuk) a je terapeuticky ponúkaný ako HEARTS Process (Proces HEARTS), ktorý čerpá zo škály prirodzených zručností a rôznych zmyslových skúseností s cieľom využiť ho vo všetkých druhoch klinických zariadení, ako aj v súkromnej praxi a domácej starostlivosti.

H.E.A.R.T.S. vytvorila a vyvinula Ann Carterová a bol primárne určený tam, kde sú bežné masážne techniky nevhodné alebo veľmi ťažko vykonateľné. Na Slovensku sa pripravuje seminár techniky H.E.A.R.T.S., ktorý povedie celosvetovo uznávaný psychológ a klinický aromaterapeut Holanďan Jonathan Benavides, ktorého priorita je práve paliatívna a hospicová starostlivosť.

Na benefičné háčkovanie je potrebné si priniesť háčik č. 3, 4 alebo 5 a nožnice, priadza bude k dispozícii. Všetci, ktorí sa aktívne zúčastnia na podujatí, prípadne tí, ktorí sa chcú len priniesť rukávniky alebo sa inak zapojiť, napíšte nám e-mail na hackovane.grafity@gmail.com.


Autorka: Mgr. Gabriela Mišurová, Výmenníky a K 13 – Košické kultúrne centrá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *