Kategórie
Osobné

Ako ľahko sa vie šíriť klamstvo

Zrejme kresťan, ale nekatolík, s prezývkou Yanko šíri po ro­koch klamstvo o pá­pe­žo­vi Františkovi.

Na diskusnom fóre (DF.sk) uve­rej­nil akože v blogu 27. 4. 2024 len tak, mimo­cho­dom, ne­sú­vi­siacu poznámku:

„Pápež František v jednom z rozhovorov povedal, že Ježiš Kristus sa narodil ako ‚výnimočný človek‘, ale ‚vôbec nebol Boh‘, keďže Vatikán to nepopiera ani nepožaduje opravu záznamu.“

Na to som vytvoril tému: Yanko, to si žiada dôkaz.

Yanko v „obrane“ odkazuje na čudesnú stránku End Times News & Bible Teaching • Now The End Begins. Presne pod takýmto odkazom v preklade: Pápež František povedal novinárovi, že Ježiš Kristus sa narodil ako „výnimočný človek“, ale „vôbec nebol Bohom“, pretože Vatikán ne­po­pie­ra ani ne­po­ža­du­je opravu účtov. Článok je z 10. ok­tóbra 2019. Autorom je Geoffrey Grider.

Tak som zadal do vyhľadávača od Google toto:

pope francis tells eugenio scalfari la repubblica jesus christ was exceptional man but not god vatican does not deny

A našiel som tieto články:

  1. Catholic News Agency, Did Pope Francis say that Jesus isn’t God? Don’t believe the report, Vatican says, JD Flynn, Vatican City, 9. 10. 2019.
  2. Vatican: Pope Francis ‚never said‘ what Scalfari reported about divinity of Jesus Christ, Vatican City, 10. 10. 2019.

Citujem Flynna z 1. článku: “The Vatican said Wednesday that an Italian journalist it has previously corrected was not speaking accurately when he claimed that Pope Francis denied Christ’s divinity.”

Z 2. článku:

Vatican City: “That will be found rather throughout the Church’s magisterium and Pope Francis‘ own, on Jesus: true God and true man,” Ruffini added.

The statement came in response to an Oct. 9 column in La Repubblica, the newspaper founded by Scalfari, in which the 95-year-old self-declared atheist said that “Pope Francis conceives Christ as Jesus of Nazareth, a man, not God incarnate.”

Kto chce, nech si to preloží. Podstatné je, že niektorí kresťania, ktorí nie sú katolíci, neváhajú zákerne šíriť klamstvá proti pápežovi Františkovi. A teda, ide o priamy úmysel poškodiť Rímsko­ka­to­lícku cirkev!!!

Myslím si, že kritizovať sa môže len to, čo je objek­tívne dané, ove­ri­teľné. Keby to takto pápež František naozaj povedal, stálo by to za po­le­miku. Ale odvo­lá­vať sa na po­fi­dérnu stránku Now The End Begins je žalostné.

Kdesi som čítal, že ten samozvaný 95-ročný Scalfari je nielen akože ateista, ale aj priateľ pápeža Františka. U mňa by hneď skončil.

Archív:

Yanko (blog na DF.sk)
Yanko (blog).
Now The End Begins (v slovenskom preklade)
Now The End Begins (v slovenskom preklade).
JD Flynn
JD Flynn.
Vatican City
Vatican City.

Autor: Ján Parada.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *