Kategórie
Tlačové správy

Vyzývame ministra dopravy, aby preveril zmluvu s firmou SkyToll

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SASKA) k výzve na mi­nis­tra dopravy, aby preveril zmluvu s firmou SkyToll.

Zmluva so spoločnosťou SkyToll, ktorá bola ne­ko­rek­tne uzavretá za čias prvej Ficovej vlády, je predĺžená do konca roka 2024.

SASKA dlhodobo upozorňuje na to, že pre štát je extrémne ne­vý­hod­ná, preto ne­ro­zu­mie, prečo sa ju ne­po­da­rilo žiadnej vláde vy­po­ve­dať. Strana preto vyzýva ministra dopravy Pavla Lančariča, aby ju preveril.

„Dedičstvo prvej Ficovej vlády v po­do­be pred­ra­že­ného a extrémne ne­vý­hod­ného mýtneho systému spoločnosti SkyToll ne­dob­ro­voľne vy­u­ží­vame dod­nes. Zmluva mala vypršať koncom minulého roka, no bola predĺžená a dokonca je drahšia, ako ju kedysi dohodol jej autor Ľubomír Vážny. Pokútnej firme tak stále platíme nemalé peniaze aj napriek tomu, že vláda Ľudovíta Ódora vo svojom programovom vyhlásení sľúbila, že náklady za výber mýta klesnú. Ak budeme mať po voľbách príležitosť, budeme sa zmluve intenzívne venovať. Sme totiž presvedčení, že neexistuje zmluva, ktorá by sa nedala vy­po­ve­dať,“ uviedol pred­seda SASKY Richard Sulík.

Podľa tímlídra SASKY pre dopravu Ladislava Matejku nemôže byť SkyToll viac chránené zviera.

„Pochopili sme, že Boris Kollár ešte v čase, keď ministerstvo dopravy viedol jeho nominant, vzhľadom na väzby na Smer, SkyToll nevyrieši. Pred­chá­dza­júce vedenie rezortu neurobilo v tomto smere absolútne nič. Výsledkom nečinnosti rezortu je fakt, že občania aj naďalej platia zo svojich daní pred­ra­žené služby firme napojenej na pochybných ľudí. Preto absolútne ne­ro­zu­mieme, prečo v situácii, keď Slovensko potrebuje každé jedno euro, zby­toč­nú súkromnú firmu živí ešte aj úradnícka vláda,“ doplnil Ladislav Matejka.


Autorka: Ivana Nittmannová, ko­mu­ni­kač­né od­de­le­nie SASKY.

Jedna odpoveď na “Vyzývame ministra dopravy, aby preveril zmluvu s firmou SkyToll”

Vyzývať môžete, ale ste na milú kedveš. Keď ste boli vo vláde, prečo ste nevyzývali, nekonali? Úradnícka vláda je tu dočasne, to nech rieši nová vláda, ktorá vzíde po voľbách. Ak sú vo firme nejakí pochybní ľudia, tak prečo nekonáte a nejdete s tým na políciu? SASKA sú poriadni babráci!!! Teda aj darebáci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *