Kategórie
Osobné

Súboj titanov (47)

W.A.S.P. verzus Burning Witches.

W.A.S.P.

W.A.S.P. je heavy metalová skupina z USA. V roku 1984 vydali prvý album s rovnomenným názvom W.A.S.P. Hneď prvá pesnička má názov I Wanna Be Somebody.

Dosť sa špekuluje o tom, čo znamená skratka W.A.S.P. Jedna verzia je, že ide o White Anglo-Saxon Protestants (Bieli anglo-saskí protestanti). Druhá verzia naráža na slová z piesne Show No Mercy, kde sa dvakrát opakujú slová: “White anglo saxon, a violent reaction”. Myslím si, že prvá verzia ich názvu skupiny je pravdepodobnejšia. Tretiu verziu radšej citujem:

“The original U.S. release of the band’s debut album W.A.S.P. had the words ‘We Are Sexual Perverts’ inscribed on both sides around the label in the center, while ‘Winged Assassins’ is inscribed on the spine of the first vinyl pressing. When asked about the band′s name, Lawless has avoided giving a straight answer. In one interview he answered, ‘We ain′t sure pal’. [45]”

Čiže vedúci skupiny Blackie Lawless v tom rozhovore povedal: „Nie sme si istí, kamoš.“ (“We ain′t sure pal.”) Vyhol sa tak priamej odpovedi. Členovia skupiny nechcú prezradiť pôvod názvu.

A štvrtá verzia je, že sú sexuálni zvrhlíci. (“We Are Sexual Perverts.”) Vyberte si.

Burning Witches
Burning Witches.

5. mája 2023 vydala ženská skupina Burning Witches v poradí piaty štúdiový album “The Dark Tower”. Posledná skladba na albume je cover verzia pesničky “I Wanna Be Somebody”.

Burning Witches – The Dark Tower (2023)
Burning Witches – The Dark Tower (2023).

Dosiaľ skupina Burning Witches vydala tieto štúdiové albumy:

  • Burning Witches (2017)
  • Hexenhammer (2018)
  • Dance with the Devil (2020)
  • The Witch of the North (2021)
  • The Dark Tower (2023)

Mne sa viac páči cover verzia od ženskej skupiny Burning Witches. Nový, lepší zvuk. A navyše som citlivý na ženský spev. Laura Guldemond má úžasný hlas.


Autor: Ján Parada.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *