Kategórie
Tlačové správy

Odmietame obvinenia Stredoslovenskej energetiky, jej manažment zlyháva

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SASKA) ako reakcia na tvrdenia zástupcov Stredoslovenskej energetiky.

Strana Sloboda a Solidarita (SASKA) odmieta tvrdenia zástupcov Stredoslovenskej energetiky (SSE), ktorí vinia Richarda Sulíka za svoje hospodárske straty pre krach dodávateľa energií Slovakia Energy. Opäť to podľa strany poukazuje len na zlý manažment SSE.

„Odmietam, že by rezort pod mojím vedením bol akokoľvek zodpovedný za straty SSE, ktoré vznikli po tom, čo spoločnosť musela ako dodávateľ poslednej inštancie prebrať zákazníkov skrachovanej Slovakia Energy. Legislatívne nastavenie dodávky poslednej inštancie som totiž nezaviedol ja, ale nominant Smeru Ľubomír Jahnátek ešte v roku 2012. V tom čase na seba SSE úlohu dodávateľa poslednej inštancie prevzala dobrovoľne, nakoľko z nej plynuli mnohé výhody,“ uviedol predseda SASKY Richard Sulík.

Poukázal aj na to, že nie všetci dodávatelia poslednej inštancie boli stratoví, čo svedčí o tom, že chyba nie je v legislatívnom nastavení, ale v samotnom manažmente SSE.

Podpredseda strany a expert pre energetiku Karol Galek zároveň dodal, že na zmenu nastavenia dodávateľa poslednej inštancie nepristúpil ani náš nástupca na rezorte Karel Hirman.

„Viackrát vyhovel požiadavkám dodávateľov, často aj na úkor občanov Slovenska, čo taktiež svedčí o tom, že nejde o systémovú chybu, ale o chybu vo vedení SSE. Mali by sa namiesto hádzania špiny na Richarda Sulíka radšej zaoberať vlastným manažmentom a jeho chybnými rozhodnutiami, ako aj tým, ako dostať aj spoločnosť SSE medzi ostatné vysoko ziskové firmy z portfólia EPH. Sulík ako minister im napríklad pomohol zabezpečiť dodávky jadrového paliva pre Slovenské elektrárne, či ich podržal, keď sa im Sberbank vyhrážala exekúciou,“ uviedol Karol Galek.


Autorka: Ivana Nittmannová, komunikačné oddelenie SASKY.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *